Як перетворити звичайний кефір у вершковий сир "Філадельфія" вдома

Як перетворити звичайний кефір у вершковий сир "Філадельфія" вдома

Звичайний кефір може перетворитися на смачний і корисний сир "Філадельфія". Цей процес відкриває широкі можливості для створення натурального, без консервантів та штучних добавок продукту, який ви можете використовувати у своїй кулінарії.

Кефір з високим вмістом жирності (3.2% або більше). Це важливо, оскільки від цього залежить кінцевий смак та консистенція сиру. Краще віддавати перевагу органічному кефіру без штучних добавок або барвників.

Жінка, яка тримає кефір в супермаркеті

Солі та лимонний сік або оцет - необов'язкові інгредієнти, але вони можуть додати сиру додатковий смак та аромат. Якщо ви вирішили використовувати їх, додайте до кефіру до заморожування.

Покладіть кефір у морозильну камеру на 24 години або до повного заморожування. Кефір повинен стати твердим, щоб пізніше легко розбити його на кришталеву структуру, не руйнуючи його.

Розморозьте кефір. Після заморозування, вийміть і залиште при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Оцініть готовність кефіру. Коли він м'який на дотик, але ще не повністю розм'як, він готовий для подальшої обробки.

Домашня "Філадельфія". Фото Instagram

Відділіть сироватку від сиру. Покладіть марлю на друшляк або сито, а потім розріжте пакет з кефіром і вилийте його на марлю. Покладіть друшляк на миску, щоб зібрати відстій.

Залиште кефір на кілька годин або на ніч у холодильнику. Під час цього процесу сироватка відокремиться від сиру, і ви зможете зібрати його, залишаючи густу масу в марлі.

Домашня "Філадельфія". Фото Instagram

Переведіть сир у контейнер і зберігайте в холодильнику. Готовий сир "Філадельфія" може бути збережений у холодильнику протягом 5-7 днів.

Вам буде цікаво дізнатисяв рази смачніше ніж у магазині: як приготувати домашній аналог сиру "Філадельфія"

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як підготувати грядки під огірки восени: секрети гарного врожаю від досвідчених фермерів

Ароматні стейки з цвітної капусти: суддя "Мастер Шеф" дала простий рецепт

Як зберегти розсаду суниці до весни: експерти дали поради, як правильно підготуватися до зими

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати

Як обрізати абрикос восени, щоб гарно плодоносив: правила щедрого врожаю

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

«Скоро 2 мости у Києві впадуть»: експерт пояснив, для чого потрібен капітальний ремонт

Дрова для опалення: актуальні ціни і які обрати, щоб заощадити

"Хто б міг подумати": Вакарчук зізнався в новому коханні