Картопляники з пюре, які тануть у роті: перевірений рецепт легендарної страви

Картопляники з пюре, які тануть у роті: перевірений рецепт легендарної страви

Картопляниками з пюре можна нагодувати і родину, і знайомих на роботі, і друзів, які завітали у гості.

Є безліч рецептів картопляників з пюре з начинкою - м’ясом, грибами, капустою, шкварками, рубаним яйцем або зеленню.

Картопляники з пюре.

Авторка кулінарного каналу «jocheretyan» запропонувала у своєму блозі рецепт картопляників з пюре саме із грибною начинкою.

«Неймовірно ароматна й апетитна страва», - зазначила фудблогерка.

Для приготування картопляників з пюре кулінар пропонує взяти такі інгредієнти: картопля - 800 г, Яйце - 1 шт., Борошно - 0,5 ст., Печериці - 300 г, Сир - 180 г, Цибуля - 1 шт., Часник - 1 зубчик, Олія рафінована - 60 мл, Сіль, перець - за смаком.

Перший кроку приготуванні картопляників з пюре – необхідно відварити картоплю, посоливши воду після закипання.

Поки вариться картопля можна приготувати начинку до картопляників з пюре.

Цибулю слід нарізати дрібними кубиками, викласти на пательню, политу олією. Цибуля має насититися олією, стати м'якою. Гриби вимити, нарізати дрібно, додати до цибулі. Смажити кілька хвилин, потім посолити, щоб пустили сік.

«Готувати їх на середньому вогні до повного випаровування рідини. Наприкінці додати подрібнений часник», - порадили фудблогерка.

Картопляники з пюре.

Далі слід картоплю звільнити від рідини, зробити з неї пюре.

«Масло і картопляний відвар в пюре додавати не потрібно», - підкреслила кулінар.

Картопляну масу необхідно повністю остудити. Далі у картоплю слід вбити одне яйце, всипати борошно, за необхідності посолити, ретельно перемішати до однорідності.

Формуємо картопляники з пюре.

Фудблогерка радить перш за все змастити долоні олією, щоб картопля до них не прилипав.

«Руками сформувати коржі однакового розміру, викласти на дощечку, присипану борошном. У центр покласти приблизно 1 ст.л. грибної начинки. Твердий сир нарізати пластинками, викласти на гриби. Долоні знову змастити олією, скрутити корж у котлету, повністю закриваючи начинку», - розповіла блогерка.

Тепер нагріваємо пательню з олією.
Смажити картопляники з пюре слід з двох боків на середньому вогні до появи рум'яної скоринки.

«Сковорідку кришкою накривати не потрібно», - попередила блогер.

В рази смачніші звичайних дерунів - Ольга Сумська дала рецепт страви, яка не набридне.

Не розваляться і не пригорять - переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом смачних сирничків.

З хрусткою скоринкою - "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт картопляних кульок з рибою.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу