Картопляники з пюре, які тануть у роті: перевірений рецепт легендарної страви
Картопляниками з пюре можна нагодувати і родину, і знайомих на роботі, і друзів, які завітали у гості.
Є безліч рецептів картопляників з пюре з начинкою - м’ясом, грибами, капустою, шкварками, рубаним яйцем або зеленню.
Картопляники з пюре.
Авторка кулінарного каналу «jocheretyan» запропонувала у своєму блозі рецепт картопляників з пюре саме із грибною начинкою.
«Неймовірно ароматна й апетитна страва», - зазначила фудблогерка.
Для приготування картопляників з пюре кулінар пропонує взяти такі інгредієнти: картопля - 800 г, Яйце - 1 шт., Борошно - 0,5 ст., Печериці - 300 г, Сир - 180 г, Цибуля - 1 шт., Часник - 1 зубчик, Олія рафінована - 60 мл, Сіль, перець - за смаком.
Перший кроку приготуванні картопляників з пюре – необхідно відварити картоплю, посоливши воду після закипання.
Поки вариться картопля можна приготувати начинку до картопляників з пюре.
Цибулю слід нарізати дрібними кубиками, викласти на пательню, политу олією. Цибуля має насититися олією, стати м'якою. Гриби вимити, нарізати дрібно, додати до цибулі. Смажити кілька хвилин, потім посолити, щоб пустили сік.
«Готувати їх на середньому вогні до повного випаровування рідини. Наприкінці додати подрібнений часник», - порадили фудблогерка.
Картопляники з пюре.
Далі слід картоплю звільнити від рідини, зробити з неї пюре.
«Масло і картопляний відвар в пюре додавати не потрібно», - підкреслила кулінар.
Картопляну масу необхідно повністю остудити. Далі у картоплю слід вбити одне яйце, всипати борошно, за необхідності посолити, ретельно перемішати до однорідності.
Формуємо картопляники з пюре.
Фудблогерка радить перш за все змастити долоні олією, щоб картопля до них не прилипав.
«Руками сформувати коржі однакового розміру, викласти на дощечку, присипану борошном. У центр покласти приблизно 1 ст.л. грибної начинки. Твердий сир нарізати пластинками, викласти на гриби. Долоні знову змастити олією, скрутити корж у котлету, повністю закриваючи начинку», - розповіла блогерка.
Тепер нагріваємо пательню з олією.
Смажити картопляники з пюре слід з двох боків на середньому вогні до появи рум'яної скоринки.
«Сковорідку кришкою накривати не потрібно», - попередила блогер.
В рази смачніші звичайних дерунів - Ольга Сумська дала рецепт страви, яка не набридне.
Не розваляться і не пригорять - переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом смачних сирничків.
З хрусткою скоринкою - "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт картопляних кульок з рибою.