Масово заражаються і діти, і дорослі: небезпечна хвороба "косить" усіх через спеку

Масово заражаються і діти, і дорослі: небезпечна хвороба "косить" усіх через спеку

Завжди з настанням спеки зростає ризик захворювання на гострі кишкові інфекції. Через це на ринках забороняють продавати м'ясо і сало — продукти, що швидко псуються.

Крім того, треба не забувати, що і молоко, і сир та інші молочні продукти належать до цієї категорії. Це явище особливо помітне, як виявилося, у Дніпропетровській області, де щотижня близько 150 мешканців звертаються до лікарень із характерними для цієї проблеми симптомами. Про це повідомляє Дніпро TV.

Люди на базарі. Фото: youtube

Гострі кишкові інфекції викликаються, наприклад, бактеріями сальмонели та ротавіруса, які потрапляють в організм людини через забруднені продукти харчування, воду або недотримання правил гігієни рук.

У 2024 році вже зафіксовано 185 випадків сальмонельозу в регіоні, а загальна кількість звернень щодо різних кишкових інфекцій перевищила 2000.

У червні у дитячому садку міста Жовті Води захворіли троє дітей, а у Кривому Розі отруїлися чотири особи після споживання яєць, придбаних на стихійному ринку та заражених сальмонелою.

Важливо знати, що симптоми кишкових інфекцій можуть проявитися через кілька годин після зараження, так і із затримкою у 2-3 дні. Типові ознаки включають загальну слабкість, підвищення температури тіла, розлади шлунка та нудоту. Перебіг захворювання залежить від виду збудника, кількості спожитої зараженої їжі та загального стану здоров'я людини. Особливо вразливими до кишкових інфекцій є люди похилого віку і діти. Але особливо важливо у будь-якому випадку звертатися до лікарні.

Жінка на продуктовому ринку

Для запобігання захворюванням фахівці рекомендують дотримуватися простих, але ефективних правил гігієни та безпеки харчування. Це включає підтримку чистоти в приміщеннях і на кухні, правильне зберігання і приготування їжі, використання очищеної води і ретельний вибір продуктів харчування.

Особливу увагу слід приділяти гігієні рук, оскільки це один із найпростіших та найефективніших способів запобігти поширенню інфекцій. Регулярне миття рук з милом, особливо перед приготуванням їжі, перед їжею та після відвідування туалету, значно знижує ризик зараження.

Окрему увагу слід приділити якості питної води.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Що і коли потрібно зробити на садовій ділянці у жовтні: важливі поради від професіоналів

Тушкована капуста в рукаві: простий рецепт із секретним інгредієнтом від зірки "Майстер Шеф"

Найкращі дні для посадки: місячний посівний календар з 4 по 23 жовтня 2024

Випустять на пенсію раніше: ще одна категорія отримала право

Побиття, зв'язані руки та голод: дитячі інтернати перетворилися на пекло

Що робити з листям восени: топ порад для дачників

Одні заплатятть за інших: в тарифах назріває колапс

Ідеальний осінній сніданок: рецепт пухких панкейків від переможниці "Мастер Шеф"

Водіям скасовують покарання за нетверезу їзду: як виправдовують алкоголь за кермом

Чим підживити плодові дерева у жовтні: правила гарного врожаю від садівників

Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження

Графік відключення електроенергії в Одесі: коли не буде світла

Можна отримати не менше 8 тисяч гривень: безробітним зробили привабливу пропозицію

"Це якесь знущання?" Дмитро Кулеба розізлив людей "проблемою перенаселення"

Військовий віддав свій дім на Львівщині: тепер там живе багатодітна родина