Масово заражаються і діти, і дорослі: небезпечна хвороба "косить" усіх через спеку

Масово заражаються і діти, і дорослі: небезпечна хвороба "косить" усіх через спеку

Завжди з настанням спеки зростає ризик захворювання на гострі кишкові інфекції. Через це на ринках забороняють продавати м'ясо і сало — продукти, що швидко псуються.

Крім того, треба не забувати, що і молоко, і сир та інші молочні продукти належать до цієї категорії. Це явище особливо помітне, як виявилося, у Дніпропетровській області, де щотижня близько 150 мешканців звертаються до лікарень із характерними для цієї проблеми симптомами. Про це повідомляє Дніпро TV.

Люди на базарі. Фото: youtube

Гострі кишкові інфекції викликаються, наприклад, бактеріями сальмонели та ротавіруса, які потрапляють в організм людини через забруднені продукти харчування, воду або недотримання правил гігієни рук.

У 2024 році вже зафіксовано 185 випадків сальмонельозу в регіоні, а загальна кількість звернень щодо різних кишкових інфекцій перевищила 2000.

У червні у дитячому садку міста Жовті Води захворіли троє дітей, а у Кривому Розі отруїлися чотири особи після споживання яєць, придбаних на стихійному ринку та заражених сальмонелою.

Важливо знати, що симптоми кишкових інфекцій можуть проявитися через кілька годин після зараження, так і із затримкою у 2-3 дні. Типові ознаки включають загальну слабкість, підвищення температури тіла, розлади шлунка та нудоту. Перебіг захворювання залежить від виду збудника, кількості спожитої зараженої їжі та загального стану здоров'я людини. Особливо вразливими до кишкових інфекцій є люди похилого віку і діти. Але особливо важливо у будь-якому випадку звертатися до лікарні.

Жінка на продуктовому ринку

Для запобігання захворюванням фахівці рекомендують дотримуватися простих, але ефективних правил гігієни та безпеки харчування. Це включає підтримку чистоти в приміщеннях і на кухні, правильне зберігання і приготування їжі, використання очищеної води і ретельний вибір продуктів харчування.

Особливу увагу слід приділяти гігієні рук, оскільки це один із найпростіших та найефективніших способів запобігти поширенню інфекцій. Регулярне миття рук з милом, особливо перед приготуванням їжі, перед їжею та після відвідування туалету, значно знижує ризик зараження.

Окрему увагу слід приділити якості питної води.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев