Пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості

Пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості

Яблучна гірчиця не просто добавка до страв – вона і смачна, і корисна. Особливо актуальний цей соус у холодну пору року, коли віруси та застуди змушують нас бути насторожі. Насіння гірчиці в ній допомагає організму справлятися з інфекціями та запаленнями.

Її не просто додають для смаку. Гірчиця стимулює апетит і допомагає краще перетравлювати щільну їжу, ідеально поєднуючись із жирними стравами, на кшталт холодця.

У невеликих дозах гірчичний соус навіть корисний при розладах шлунка, оскільки спеція допомагає нейтралізувати токсини.

Яблучна гірчиця / фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 3 столові ложки гірчичного порошку
  • 2-3 столові ложки меду
  • 5 столових ложок яблучного оцту
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 10-12 горошин чорного перцю

Спосіб приготування:

  • Увімкніть духовку на 180 градусів.
  • Вимийте яблука, загорніть кожне у фольгу і запікайте в духовці близько 20-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Час запікання залежить від розміру та сорту яблук.
  • Після запікання яблук, остудіть їх і видаліть шкірку та серцевину.
  • Пюрируйте м'якуш яблук за допомогою блендера до отримання гладкої маси.
  • Додайте мед та гірчичний порошок, продовжуйте заважати, щоб інгредієнти рівномірно змішалися.
  • У невеликій каструлі змішайте яблучний оцет, сіль та перець горошком.
  • Нагрійте суміш до кипіння, потім зніміть із вогню та остудіть до теплого стану.
  • Через сито перелийте оцтову суміш у готову гірчицю з яблук.
  • Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.

Яблучна гірчиця / фото: Pinterest

Закрийте банку кришкою та охолодіть у холодильнику. Після трьох днів яблучна гірчиця буде готова до вживання.

Насолоджуйтесь цією гірчицею як доповнення до запеченого м'яса, шашликів, сендвічів, супів та інших страв.

Ця гостра пряність – справжній тонік для вашого організму. Вона захищає клітини від старіння, прискорює метаболізм, що є особливо важливим для людей з атеросклерозом або підвищеним тиском. І м'якоть яблук у цьому соусі несе свої користі, наповнюючи кров залізом та підвищуючи рівень гемоглобіну.

Так що не забувайте додавати цю унікальну гірчицю до свого раціону, вона зробить ваше харчування не тільки смачним, а й корисним.

Раніше стало відомо про те, чому домогосподарки замочують м'ясо в цукрі: такого ви ще не чули

Вам буде цікаво дізнатися, в арені – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготівлі на зиму

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків