Пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості

Пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості

Яблучна гірчиця не просто добавка до страв – вона і смачна, і корисна. Особливо актуальний цей соус у холодну пору року, коли віруси та застуди змушують нас бути насторожі. Насіння гірчиці в ній допомагає організму справлятися з інфекціями та запаленнями.

Її не просто додають для смаку. Гірчиця стимулює апетит і допомагає краще перетравлювати щільну їжу, ідеально поєднуючись із жирними стравами, на кшталт холодця.

У невеликих дозах гірчичний соус навіть корисний при розладах шлунка, оскільки спеція допомагає нейтралізувати токсини.

Яблучна гірчиця / фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 3 столові ложки гірчичного порошку
  • 2-3 столові ложки меду
  • 5 столових ложок яблучного оцту
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 10-12 горошин чорного перцю

Спосіб приготування:

  • Увімкніть духовку на 180 градусів.
  • Вимийте яблука, загорніть кожне у фольгу і запікайте в духовці близько 20-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Час запікання залежить від розміру та сорту яблук.
  • Після запікання яблук, остудіть їх і видаліть шкірку та серцевину.
  • Пюрируйте м'якуш яблук за допомогою блендера до отримання гладкої маси.
  • Додайте мед та гірчичний порошок, продовжуйте заважати, щоб інгредієнти рівномірно змішалися.
  • У невеликій каструлі змішайте яблучний оцет, сіль та перець горошком.
  • Нагрійте суміш до кипіння, потім зніміть із вогню та остудіть до теплого стану.
  • Через сито перелийте оцтову суміш у готову гірчицю з яблук.
  • Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.

Яблучна гірчиця / фото: Pinterest

Закрийте банку кришкою та охолодіть у холодильнику. Після трьох днів яблучна гірчиця буде готова до вживання.

Насолоджуйтесь цією гірчицею як доповнення до запеченого м'яса, шашликів, сендвічів, супів та інших страв.

Ця гостра пряність – справжній тонік для вашого організму. Вона захищає клітини від старіння, прискорює метаболізм, що є особливо важливим для людей з атеросклерозом або підвищеним тиском. І м'якоть яблук у цьому соусі несе свої користі, наповнюючи кров залізом та підвищуючи рівень гемоглобіну.

Так що не забувайте додавати цю унікальну гірчицю до свого раціону, вона зробить ваше харчування не тільки смачним, а й корисним.

Раніше стало відомо про те, чому домогосподарки замочують м'ясо в цукрі: такого ви ще не чули

Вам буде цікаво дізнатися, в арені – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготівлі на зиму

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как избежать голодной старости: финансовый эксперт дал советы по увеличению пенсии

Отопительный сезон 2024-2025: поставщики газа установили тарифы на холодный период

Куриные крылышки на гриле с глазурью: "Мастер Шеф" Глинская дала вкусный рецепт

С проверками не придут: кому налоговая позволит выдохнуть

Лето еще задержится, но не всюду: часть Украины разогреет до +28 градусов, прогноз погоды

Субсидии будут назначать по новым правилам: как изменятся коммунальные льготы украинцев

Отмена онлайн обучения в школах: 4 главные проблемы для детей

Как правильно вырастить урожай огурцов на подоконнике: хитрости хозяек

Продолжать работать после 60: пенсионерам сделали важное объяснение

Малиновые мафины с шоколадом: простой рецепт от звезды «МастерШеф» Лизы Глинской

Депутатам снова разрешили пользоваться кондиционерами: правительство дало "добро"

Суд может отменить штраф ТЦК: 17000 платить не обязательно

Выплатят до 2500 гривен: как безработным получить помощь

Время перемен и новых возможностей: гороскоп на 4 октября для всех знаков Зодиака

Кому нельзя верить 4 октября и зачем развешивать чеснок: приметы и запреты на Иерофея Афинского