Пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості
Яблучна гірчиця не просто добавка до страв – вона і смачна, і корисна. Особливо актуальний цей соус у холодну пору року, коли віруси та застуди змушують нас бути насторожі. Насіння гірчиці в ній допомагає організму справлятися з інфекціями та запаленнями.
Її не просто додають для смаку. Гірчиця стимулює апетит і допомагає краще перетравлювати щільну їжу, ідеально поєднуючись із жирними стравами, на кшталт холодця.
У невеликих дозах гірчичний соус навіть корисний при розладах шлунка, оскільки спеція допомагає нейтралізувати токсини.
Інгредієнти:
- 2 яблука
- 3 столові ложки гірчичного порошку
- 2-3 столові ложки меду
- 5 столових ложок яблучного оцту
- 0,5 чайної ложки солі
- 10-12 горошин чорного перцю
Спосіб приготування:
- Увімкніть духовку на 180 градусів.
- Вимийте яблука, загорніть кожне у фольгу і запікайте в духовці близько 20-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Час запікання залежить від розміру та сорту яблук.
- Після запікання яблук, остудіть їх і видаліть шкірку та серцевину.
- Пюрируйте м'якуш яблук за допомогою блендера до отримання гладкої маси.
- Додайте мед та гірчичний порошок, продовжуйте заважати, щоб інгредієнти рівномірно змішалися.
- У невеликій каструлі змішайте яблучний оцет, сіль та перець горошком.
- Нагрійте суміш до кипіння, потім зніміть із вогню та остудіть до теплого стану.
- Через сито перелийте оцтову суміш у готову гірчицю з яблук.
- Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
Закрийте банку кришкою та охолодіть у холодильнику. Після трьох днів яблучна гірчиця буде готова до вживання.
Насолоджуйтесь цією гірчицею як доповнення до запеченого м'яса, шашликів, сендвічів, супів та інших страв.
Ця гостра пряність – справжній тонік для вашого організму. Вона захищає клітини від старіння, прискорює метаболізм, що є особливо важливим для людей з атеросклерозом або підвищеним тиском. І м'якоть яблук у цьому соусі несе свої користі, наповнюючи кров залізом та підвищуючи рівень гемоглобіну.
Так що не забувайте додавати цю унікальну гірчицю до свого раціону, вона зробить ваше харчування не тільки смачним, а й корисним.
Раніше стало відомо про те, чому домогосподарки замочують м'ясо в цукрі: такого ви ще не чули
Вам буде цікаво дізнатися, в арені – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготівлі на зиму