Пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості

Пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості

Яблучна гірчиця не просто добавка до страв – вона і смачна, і корисна. Особливо актуальний цей соус у холодну пору року, коли віруси та застуди змушують нас бути насторожі. Насіння гірчиці в ній допомагає організму справлятися з інфекціями та запаленнями.

Її не просто додають для смаку. Гірчиця стимулює апетит і допомагає краще перетравлювати щільну їжу, ідеально поєднуючись із жирними стравами, на кшталт холодця.

У невеликих дозах гірчичний соус навіть корисний при розладах шлунка, оскільки спеція допомагає нейтралізувати токсини.

Яблучна гірчиця / фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 3 столові ложки гірчичного порошку
  • 2-3 столові ложки меду
  • 5 столових ложок яблучного оцту
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 10-12 горошин чорного перцю

Спосіб приготування:

  • Увімкніть духовку на 180 градусів.
  • Вимийте яблука, загорніть кожне у фольгу і запікайте в духовці близько 20-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Час запікання залежить від розміру та сорту яблук.
  • Після запікання яблук, остудіть їх і видаліть шкірку та серцевину.
  • Пюрируйте м'якуш яблук за допомогою блендера до отримання гладкої маси.
  • Додайте мед та гірчичний порошок, продовжуйте заважати, щоб інгредієнти рівномірно змішалися.
  • У невеликій каструлі змішайте яблучний оцет, сіль та перець горошком.
  • Нагрійте суміш до кипіння, потім зніміть із вогню та остудіть до теплого стану.
  • Через сито перелийте оцтову суміш у готову гірчицю з яблук.
  • Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.

Яблучна гірчиця / фото: Pinterest

Закрийте банку кришкою та охолодіть у холодильнику. Після трьох днів яблучна гірчиця буде готова до вживання.

Насолоджуйтесь цією гірчицею як доповнення до запеченого м'яса, шашликів, сендвічів, супів та інших страв.

Ця гостра пряність – справжній тонік для вашого організму. Вона захищає клітини від старіння, прискорює метаболізм, що є особливо важливим для людей з атеросклерозом або підвищеним тиском. І м'якоть яблук у цьому соусі несе свої користі, наповнюючи кров залізом та підвищуючи рівень гемоглобіну.

Так що не забувайте додавати цю унікальну гірчицю до свого раціону, вона зробить ваше харчування не тільки смачним, а й корисним.

Раніше стало відомо про те, чому домогосподарки замочують м'ясо в цукрі: такого ви ще не чули

Вам буде цікаво дізнатися, в арені – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготівлі на зиму

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев