Швидка маринована капуста: Ольга Сумська дала одразу два рецепти
Акторка і телеведуча Ольга Сумська дала сразу два рецепти маринованої капусти: капуста з журавлиною та яблуками і капуста-пелюстка.
Для приготування Ольга Сумська радить взяти таі інгредієнти: Капуста - 1 шт, Буряк - 0,5 шт, Морква - 1 шт, Яблуко - 1 шт, Журавлина - 100 г, Часник - 1 головка, Вода - 1 л, Рослинна олія - 0,5 ст, Цукор - 1 ст, Оцет - 1 ст, Духмяний перець - 3-4 шт, Лаврове листя - 1-3 шт, Сіль - 3-4 ст.л.
«Зазначу, це інгредієнти для двох видів маринування», - підкреслила Ольга Сумська в ефірі програми «Смак дня».
Для першого Сумська дрібно нашинкувала капусту, натерла моркву на крупній терці, а яблуко нарізала слайсами.
«В глибоку миску я викладаю шаром капусту. Зверху шар моркви, далі журавлина і яблуко. І таким чином повторюю декілька разів», - розповіла Сумська про хід приготування маринованої капусти.
Маринована капуста.
Для розсолу Ольга Сумська подрібнила часник, і об’єднала його з водою, рослинною олією, цукром, оцтом, сіллю, духмяним перцем і лавровим листям.
«Цукор обов’язково – це дуже важливий інгредієнт для нашого розсолу», - зазначила Ольга Сумська.
Ставимо розсол на плиту і доводемо до кипіння. Наступний крок – заливаємо гарячим розсолом капусту.
«Я би радила нашу смакоту поставити під гніт. І вранці ваша капусточка буде вже готова», - розповіла Ольга Сумська.
Тепер можна переходити до другого рецепту.
Цього разу Ольга Сумська нарізала капусту не тоненько, а квадратиками. Далі соломкою нарізаємо моркву, буряк також нарізаємо соломкою. Часничок не подрібнюємо, а нарізаємо слайсами.
Маринована капуста.
Беремо миску і викладаємо на дно спочатку капусту, далі буряк, моркву і часник. Таким чином шарами перекладаємо всі овочі. Зверху знову шар капусти.
«В ковшику об’єдную воду, рослинну олію, цукор і сіль, духмяний перець. Все, як ми робили для першого рецепту, але оцет слід додати трохи пізніше", - радить Ольга Сумська.
Доводимо розсол до кипіння і заливаємо капусту.
«Бажано і цю капусту з бурячком накрити гнотом. Притискаєте і вранці ваша капусточка вже готова», - підкреслила Сумська.
Такий "Оселедець під шубою" вразить усіх - Ольга Сумська дала оригінальні рецепти.
Ніжний салат з ананасом і куркою - найпростіший і швидкий рецепт.
Соус для салату із пекінської капусти змінить усе - найапетитніший рецепт.