Цей популярний перекус вас вб’є: чому варто відмовитися від локшини швидкого приготування вже зараз

Цей популярний перекус вас вб’є: чому варто відмовитися від локшини швидкого приготування вже зараз

Локшина швидкого приготування давно стала улюбленою стравою для тих, хто полюбляє перекусити на швидку руку. Але чи варта ця економія часу вашого здоров'я? Медики розповіли, чому цей продукт краще виключити зі свого раціону.

Локшина швидкого приготування не може похвалитися наявністю важливих поживних речовин. Вона багата калоріями, але практично позбавлена вітамінів, мінералів, білків і клітковини. Її регулярне вживання може призвести до дефіциту життєво важливих елементів.

Локшина швидкого приготування, фото aif

Глутамат натрію використовується для покращення смаку локшини, але його надмірне споживання пов'язують із набором ваги, головними болями і підвищенням тиску. Хоча деякі дослідження не підтверджують усі негативні ефекти MSG, варто бути обережними з цією добавкою.

Така локшина виготовляється з високорафінованого білого борошна, яке містить мало клітковини і поживних речовин. Вживання таких продуктів може викликати різкі коливання рівня цукру в крові, що особливо небезпечно для людей з діабетом.

Окрім цього, регулярне споживання локшини швидкого приготування асоціюється з підвищеним ризиком розвитку метаболічного синдрому. Це стан, що включає високий артеріальний тиск, високий рівень цукру в крові і нездоровий рівень холестерину.

В процесі виготовлення локшину обсмажують у пальмовій олії або інших шкідливих оліях, що робить її джерелом трансжирів. Ці жири сприяють накопиченню холестерину в артеріях, підвищуючи ризик серцевих захворювань.

Локшина швидкого приготування, фото cookpad

Локшина містить і консерванти, такі як TBHQ і BHA, які використовуються для продовження терміну зберігання. Незважаючи на те, що вони вважаються безпечними в невеликих кількостях, тривале вживання може спричинити негативні наслідки для здоров'я, включаючи неврологічні пошкодження і підвищений ризик онкологічних захворювань.

Раніше ми розповідали, Яка ковбаса найякісніша і як перевірити її натуральність у домашніх умовах: "копченку" більше не захочете

Також, Шоколад з майбутнього: революційне відкриття, яке полонить ваші смакові рецептори

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як зберегти розсаду суниці до весни: експерти дали поради, як правильно підготуватися до зими

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати

Як обрізати абрикос восени, щоб гарно плодоносив: правила щедрого врожаю

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

«Скоро 2 мости у Києві впадуть»: експерт пояснив, для чого потрібен капітальний ремонт

Дрова для опалення: актуальні ціни і які обрати, щоб заощадити

"Хто б міг подумати": Вакарчук зізнався в новому коханні

Відстрочка від мобілізації, від листопада почнуть діяти зміни: спростить процес

Всесвіт шепоче: 9 реальних ознак, що ви збилися зі шляху і займаєтеся не тим, чим повинні