Цей популярний перекус вас вб’є: чому варто відмовитися від локшини швидкого приготування вже зараз

Цей популярний перекус вас вб’є: чому варто відмовитися від локшини швидкого приготування вже зараз

Локшина швидкого приготування давно стала улюбленою стравою для тих, хто полюбляє перекусити на швидку руку. Але чи варта ця економія часу вашого здоров'я? Медики розповіли, чому цей продукт краще виключити зі свого раціону.

Локшина швидкого приготування не може похвалитися наявністю важливих поживних речовин. Вона багата калоріями, але практично позбавлена вітамінів, мінералів, білків і клітковини. Її регулярне вживання може призвести до дефіциту життєво важливих елементів.

Локшина швидкого приготування, фото aif

Глутамат натрію використовується для покращення смаку локшини, але його надмірне споживання пов'язують із набором ваги, головними болями і підвищенням тиску. Хоча деякі дослідження не підтверджують усі негативні ефекти MSG, варто бути обережними з цією добавкою.

Така локшина виготовляється з високорафінованого білого борошна, яке містить мало клітковини і поживних речовин. Вживання таких продуктів може викликати різкі коливання рівня цукру в крові, що особливо небезпечно для людей з діабетом.

Окрім цього, регулярне споживання локшини швидкого приготування асоціюється з підвищеним ризиком розвитку метаболічного синдрому. Це стан, що включає високий артеріальний тиск, високий рівень цукру в крові і нездоровий рівень холестерину.

В процесі виготовлення локшину обсмажують у пальмовій олії або інших шкідливих оліях, що робить її джерелом трансжирів. Ці жири сприяють накопиченню холестерину в артеріях, підвищуючи ризик серцевих захворювань.

Локшина швидкого приготування, фото cookpad

Локшина містить і консерванти, такі як TBHQ і BHA, які використовуються для продовження терміну зберігання. Незважаючи на те, що вони вважаються безпечними в невеликих кількостях, тривале вживання може спричинити негативні наслідки для здоров'я, включаючи неврологічні пошкодження і підвищений ризик онкологічних захворювань.

Раніше ми розповідали, Яка ковбаса найякісніша і як перевірити її натуральність у домашніх умовах: "копченку" більше не захочете

Також, Шоколад з майбутнього: революційне відкриття, яке полонить ваші смакові рецептори

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків