Цей популярний перекус вас вб’є: чому варто відмовитися від локшини швидкого приготування вже зараз
Локшина швидкого приготування давно стала улюбленою стравою для тих, хто полюбляє перекусити на швидку руку. Але чи варта ця економія часу вашого здоров'я? Медики розповіли, чому цей продукт краще виключити зі свого раціону.
Локшина швидкого приготування не може похвалитися наявністю важливих поживних речовин. Вона багата калоріями, але практично позбавлена вітамінів, мінералів, білків і клітковини. Її регулярне вживання може призвести до дефіциту життєво важливих елементів.
Глутамат натрію використовується для покращення смаку локшини, але його надмірне споживання пов'язують із набором ваги, головними болями і підвищенням тиску. Хоча деякі дослідження не підтверджують усі негативні ефекти MSG, варто бути обережними з цією добавкою.
Така локшина виготовляється з високорафінованого білого борошна, яке містить мало клітковини і поживних речовин. Вживання таких продуктів може викликати різкі коливання рівня цукру в крові, що особливо небезпечно для людей з діабетом.
Окрім цього, регулярне споживання локшини швидкого приготування асоціюється з підвищеним ризиком розвитку метаболічного синдрому. Це стан, що включає високий артеріальний тиск, високий рівень цукру в крові і нездоровий рівень холестерину.
В процесі виготовлення локшину обсмажують у пальмовій олії або інших шкідливих оліях, що робить її джерелом трансжирів. Ці жири сприяють накопиченню холестерину в артеріях, підвищуючи ризик серцевих захворювань.
Локшина містить і консерванти, такі як TBHQ і BHA, які використовуються для продовження терміну зберігання. Незважаючи на те, що вони вважаються безпечними в невеликих кількостях, тривале вживання може спричинити негативні наслідки для здоров'я, включаючи неврологічні пошкодження і підвищений ризик онкологічних захворювань.
Раніше ми розповідали, Яка ковбаса найякісніша і як перевірити її натуральність у домашніх умовах: "копченку" більше не захочете
Також, Шоколад з майбутнього: революційне відкриття, яке полонить ваші смакові рецептори