Улюблений десерт осені: рецепт ніжного гарбузового кексу, готується дуже просто
Кекс за цим рецептом виходить неймовірно смачним, ніжним, ароматним і красивим, і спробувавши його, ви ніколи не здогадаєтеся, що в ньому є гарбуз.
Рецептом поділилася кулінарна блогерка Юлія Сенич. Для приготування кексу нам знадобляться такі інгредієнти:
- гарбузове пюре - 325 г
- яйця - 2 шт.
- олія - 90 г
- цукор - 150 г
- цедра лимона та апельсина
- апельсиновий сік - 50 г
- борошно - 250 г
- сода - 4 г
- розпушувач - 3 г
- кориця, мускатний горіх, гвоздика - за бажанням
- сіль - 2 г
- горішки або цукати - за бажанням
Щоб приготувати гарбузове пюре, гарбуз розрізаємо на шматки, загортаємо в фольгу з додаванням 2 ст.л. води та запікаємо приблизно годину при 180 градусах. Коли охолоне, перебиваємо запечений гарбуз блендером.
До гарбузового пюре додаємо цукор, олію, цедру цитрусових, апельсиновий сік і перемішуємо. Окремо змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, сода, розпушувач, сіль і спеції.
Частинами додаємо борошно до гарбузової маси та перемішуємо до однорідності. Також додаємо цукати або горіхи та ще раз акуратно все перемішуємо.
У форму, змащену вершкови маслом, виливаємо тісто та випікаємо кекс при 180 градусах в режимі верх/низ приблизно годину. Готовність можна перевірити деревʼяною шпажкою.
Також, коли кекс охолоне, можна вкрити його кремом, для приготування якого просто збиваємо до загустіння:
- вершковий сир - 100 г
- вершкове масло - 50 г
- цукрова пудра - 50 г