Домашній лаваш на сковороді: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий рецепт
Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як самостійно приготувати мʼякий, тонкий і смачний домашній лаваш на пательні.
Це робиться дуже просто та швидко. Щоб приготувати тісто для лаваша, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав такі інгредієнти:
- борошно - 330 г
- дріжджі сухі - 8-10 г
- вода - 250 г
- цукор - 20 г
- сіль - 6 г
В мисці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує борошно з дріжджами, водою, цукром, сіллю, а далі вимішує мʼяке тісто на припиленій борошном робочій поверхні. Готове тісто накриваємо плівкою та лишаємо, щоб воно трішки підійшло.
З цієї кількості інгредієнтів у судді "Мастер Шеф" вийшло три круглі лаваші на пательні діаметром 32 см, тому він розділив тісто на три рівні частини. Якщо у вас менша сковорода, то можна робити більше лавашів.
Стіл змащуємо олією, беремо частину тіста та просто руками розтягуємо його в пласку паляничку. Смажимо лаваш на розігрітій сухій пательні на середньому вогні до румʼяності з обох боків.
Готові лаваші складаємо один на один та накриваємо рушником. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить приготувати з домашнього лаваша роли з куркою.
Для приготування трьох ролів шеф-кухар бере 4 великі курячі стегенця та нарізає мʼясо на шматки, додає копчену паприку, сухий часник, чилі, сіль, інші спеції за бажанням та обсмажує на сковороді з невеликою кількістю олії.
Окрім смаженої курки, в лаваш можна загорнути салат айсберг, помідор і солодкий перець, а також соус на основі барбекю, сметани та зелені.