Як замаринувати та запекти качку: "Мастер Шеф" Глінська дала правильний рецепт
Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом качки в пиві, яка виходить соковитою всередині та з хрусткою скоринкою.
Зірка "Мастер Шеф" пропонує приготувати качку одразу з гарніром – яблуками та картоплею. Для цього рецепту нам знадобиться:
- качка - тушка (2-2,5 кг)
- яблука (краще брати кислі сорти) - 400-500 г
- картопля - 600-700 г
- кориця мелена - 1/4 ч.л.
- олія - 20 г
- мед - 1 ч.л.
- перець чорний мелений - 1/4 ч.л.
- сіль - 1 ч.л. з гіркою
- пиво світле - 1 л
- вода - 300-500 мл
- перець духмяний горошком - 6-8 шт.
У качки видаляємо треті фаланги крил і вирізаємо жирову залозу над гузкою.
Далі "Мастер Шеф" Ліза Глінська кладе качку в контейнер або миску, заливає пивом, доливає воду, щоб рідина повністю вкрила тушку, та додає духмяний перець горошком. Зверху ставимо якийсь вантаж, щоб утримувати качку в розсолі, та відправляємо на 10-12 годин у холодильник.
Після цього дістаємо качку з розсолу, просушуємо її за допомогою паперових рушників. Змішуємо олію, мед, сіль, мелений перець і корицю, змащуємо цією сумішшю качку з усіх боків та кладемо птицю в форму для запікання.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська начиняє тушку яблуками, нарізаними на шматки, а поруч викладає нарізану скибками та підсолену картоплю.
Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська підвищує температуру до 185 градусів, прибирає фольгу та запікає качку до золотистості в режимі конвекції чи нижній підігрів із конвекцією.