Як замаринувати та запекти качку: "Мастер Шеф" Глінська дала правильний рецепт

Як замаринувати та запекти качку: "Мастер Шеф" Глінська дала правильний рецепт

Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом качки в пиві, яка виходить соковитою всередині та з хрусткою скоринкою.

Зірка "Мастер Шеф" пропонує приготувати качку одразу з гарніром – яблуками та картоплею. Для цього рецепту нам знадобиться:

  • качка - тушка (2-2,5 кг)
  • яблука (краще брати кислі сорти) - 400-500 г
  • картопля - 600-700 г
  • кориця мелена - 1/4 ч.л.
  • олія - 20 г
  • мед - 1 ч.л.
  • перець чорний мелений - 1/4 ч.л.
  • сіль - 1 ч.л. з гіркою
  • пиво світле - 1 л
  • вода - 300-500 мл
  • перець духмяний горошком - 6-8 шт.

У качки видаляємо треті фаланги крил і вирізаємо жирову залозу над гузкою.

Далі "Мастер Шеф" Ліза Глінська кладе качку в контейнер або миску, заливає пивом, доливає воду, щоб рідина повністю вкрила тушку, та додає духмяний перець горошком. Зверху ставимо якийсь вантаж, щоб утримувати качку в розсолі, та відправляємо на 10-12 годин у холодильник.

Після цього дістаємо качку з розсолу, просушуємо її за допомогою паперових рушників. Змішуємо олію, мед, сіль, мелений перець і корицю, змащуємо цією сумішшю качку з усіх боків та кладемо птицю в форму для запікання.

"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська начиняє тушку яблуками, нарізаними на шматки, а поруч викладає нарізану скибками та підсолену картоплю.

Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська підвищує температуру до 185 градусів, прибирає фольгу та запікає качку до золотистості в режимі конвекції чи нижній підігрів із конвекцією.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как украинским военным и гражданским обойти сложности в получении прав и денег после плена в рф

Россияне атаковали Киев: какие последствия

Фикрет Шабанов назвал основные центры силы в мире: «Они сейчас ведут борьбу за лидерство»

Генштаб ВСУ удивил данными в сводке по уничтоженным самолетам

Екатерина Осадча тронула поклонников поздравлениям Ильи

Уже и макароны с сосисками – роскошь: супермаркеты взвинтили цены до небес

Есть шансы пройти зиму без отключений света: в "Укрэнерго" поделились обнадеживающим прогнозом

Перерасчет пенсий: кто получил повышение, а кто остался без изменений

Как подготовить комнатные растения к зиме: воспользуйтесь советами опытных хозяек

Украинец не пустил газовщиков в дом и вынес им счетчик: что стоит за этой "переходной схемой"

"Новая почта" обновила тарифы: сколько будет стоить доставка

С вкусной начинкой: звезда "Мастер Шеф" дал простой рецепт тертого пирога

Безумно вкусная пицца за 5 простых шагов

Осталось несколько дней: украинцы должны срочно представить показатели счетчиков

Готовят строгий запрет и школьникам, и учителям: будут наказывать за разговоры