В Италии скончался автор десерта терамису

В Италии скончался автор десерта терамису

В Италии скончался шеф-повар Роберто Лингуанотто, которого считают автором десерта "Тирамису".

Об этом сообщает Le Beccherie.

Лингуанотто разработал рецепт, когда работал в ресторане Le Beccherie, блюдо в меню заведения появилось в 1972 году. Рецепт нотариально заверили три члена делегации Итальянской академии кулинарии в городе Тревизо.

Идея создать десерт из печенья и крема появилась у жены владельца Le Beccherie Альбы в 1950-х годах, однако она планировала вместо привычного "маскарпоне" взять сабайон – яичный крем с добавлением вина, рома и корицы. Однако Лингуанотто решил, что сливочный сыр будет лучшим сочетанием.

Название десерта tiramisù означает "подними меня".

Поділитися сюжетом

Останні новини

Кадиров вирішив відправляти воювати в Україну "правопорушників"

Ми це зробили: мобілізація юнаків до 25 років заборонена, – Юлія Тимошенко

Вступ до ЄС створить проблеми українським аграріям: експерт розповів, як пом'якшити удар для АПК

У FAVBET Tech анонсували новий курс з Erlang: як долучитися

Після Польші, шкода українських вчителів: українка вражена підходом до педагогів

Суддя, яку викрили на хабарі, отримала 5 років позбавлення волі

Нардепів-втікачів Дмитрука і Одарченка позбавили посад у Раді

Булочки-гарбузики від "Мастер Шефа": оригінальна ідея для вашого столу

Військовий-зрадник коригував удари росіян по навчальних центрах і ППО

Як заощадити на утепленні вікон з пухирцевою плівкою: цікавий спосіб з TikTok

У Росії розбився військовий літак Як-130

Вересень 2024 року назвали найсмертоноснішим для російських окупантів

Дошкільну освіту чекають метаморфози: дитячі садки на колесах та нові заклади для малюків

У Польщі вантажівка врізалась в мікроавтобус з українцями

Рада ухвалила закон про підвищення податків: доведеться платити набагато більше