З сухофруктами смачніше: "Мастер Шеф" Литвинова здивувала рецептом тришарового солодкого пирога
Цього разу на своїй сторінці в Instagram колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася на своїй сторінці у Instagram рецептом татарського тришарового пирога.
Інгредієнти:
Для тесту (на форму діаметром 28 см):
- Борошно – 350 г
- Сметана – 100 г
- Сода – 1 ч.л.
- Дрібка солі
- Цукор - 70 гр
- Вершкове масло – 100 г
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Волоські горіхи – 150 г
- Цукор - 50 гр
- Вага - 350 г
Приготування:
У великій мисці змішайте борошно із содою. В окремій мисці збийте сметану з яйцем та цукром до однорідної маси, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Змішайте сухі та вологі інгредієнти, додайте м'яке вершкове масло та замісіть тісто до однорідної консистенції.
У чаші блендера подрібніть волоські горіхи з цукром. Окремо подрібніть курагу. Якщо вона дуже суха, додайте 1 ч.л. води.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, розділіть тісто на дві рівні частини. Одну частину розкотіть і викладіть у форму, формуючи невеликий борт. На тісто викладіть шар подрібнених горіхів.
Другу половину тесту розділіть ще дві частини. Одну з них розкотіть у коло діаметром форми, накрийте нею шар горіхів і закріпіть краї. Далі викладіть шар кураги, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Накрийте пиріг частиною тіста, що залишилася, і знову закріпіть краї. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте татарський тришаровий пиріг протягом 40 хвилин|мінути| до золотистої скоринки.