З особливим смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала спрощений рецепт вишневого торта без яєць та молока

З особливим смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала спрощений рецепт вишневого торта без яєць та молока

Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська порадувала рецепт смачного пісного шоколадного торта з вишнями, який порадує вас як у пісні, так і в будні дні.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Борошно - 100 г (близько 4 ст. л.)
  • Какао-порошок - 15 г (1 ст. л. з гіркою)
  • Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 90 г (4,5 ст. л.)
  • Вода — 150 мл
  • Рослинна рафінована олія - ​​40 мл (2 ст. л. + 2 ч. л.)

Для вишневого мусу:

  • Вишневий сік - 250 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Манна крупа - 15 г (1,5 ст. л.)

Для сиропу:

  • Вода - 80 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Агар-агар - 4 г (2 ст.л.)

Для вишневого мармеладу:

  • Вишня (свіжа або заморожена) - 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г (1,5 ч. л.)
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)

Спосіб приготування:

Змішайте в мисці сухі інгредієнти: борошно, какао-порошок, цукор, сіль та розпушувач. Додайте воду кімнатної температури та олію, ретельно перемішайте, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Вилийте тісто у форму. Випікайте у розігрітій до 175 градусів духовці з конвекцією протягом 22-25 хвилин. Остудіть бісквіт за кімнатної температури, потім помістіть його в морозильну камеру на дві години.

"Мастер Шеф" Глинська додає, далі вилийте вишневий сік у сотейник, додайте цукор та манну крупу, перемішайте віночком. Варіть на плиті при постійному помішуванні до кипіння, потім дайте залишити 30-40 секунд. Зніміть з вогню та остудіть. Збийте охолоджену масу в міксері протягом 10-15 хвилин, поки вона не збільшиться в об'ємі і не світлішає.

У сотейнику змішайте цукор, агар-агар та воду, доведіть до кипіння при постійному помішуванні та варіть 1-1,5 хвилини на середньому вогні. Введіть сироп у вишневу масу, швидко збийте ще 10-15 секунд, потім вилити теплий мус на бісквіт і розрівняти. Охолодіть у холодильнику 1,5-2 години, радить "Мастер Шеф" Глинська.

У сотейник помістіть вишню, додайте цукор та кукурудзяний крохмаль. Варіть на плиті, постійно помішуючи, до загустіння та кипіння, потім залиште на 30-40 секунд. Зніміть із вогню. Викладіть гарячий вишневий мармелад на торт, поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він охолонув.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ