З особливим смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала спрощений рецепт вишневого торта без яєць та молока

З особливим смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала спрощений рецепт вишневого торта без яєць та молока

Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська порадувала рецепт смачного пісного шоколадного торта з вишнями, який порадує вас як у пісні, так і в будні дні.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Борошно - 100 г (близько 4 ст. л.)
  • Какао-порошок - 15 г (1 ст. л. з гіркою)
  • Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 90 г (4,5 ст. л.)
  • Вода — 150 мл
  • Рослинна рафінована олія - ​​40 мл (2 ст. л. + 2 ч. л.)

Для вишневого мусу:

  • Вишневий сік - 250 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Манна крупа - 15 г (1,5 ст. л.)

Для сиропу:

  • Вода - 80 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Агар-агар - 4 г (2 ст.л.)

Для вишневого мармеладу:

  • Вишня (свіжа або заморожена) - 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г (1,5 ч. л.)
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)

Спосіб приготування:

Змішайте в мисці сухі інгредієнти: борошно, какао-порошок, цукор, сіль та розпушувач. Додайте воду кімнатної температури та олію, ретельно перемішайте, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Вилийте тісто у форму. Випікайте у розігрітій до 175 градусів духовці з конвекцією протягом 22-25 хвилин. Остудіть бісквіт за кімнатної температури, потім помістіть його в морозильну камеру на дві години.

"Мастер Шеф" Глинська додає, далі вилийте вишневий сік у сотейник, додайте цукор та манну крупу, перемішайте віночком. Варіть на плиті при постійному помішуванні до кипіння, потім дайте залишити 30-40 секунд. Зніміть з вогню та остудіть. Збийте охолоджену масу в міксері протягом 10-15 хвилин, поки вона не збільшиться в об'ємі і не світлішає.

У сотейнику змішайте цукор, агар-агар та воду, доведіть до кипіння при постійному помішуванні та варіть 1-1,5 хвилини на середньому вогні. Введіть сироп у вишневу масу, швидко збийте ще 10-15 секунд, потім вилити теплий мус на бісквіт і розрівняти. Охолодіть у холодильнику 1,5-2 години, радить "Мастер Шеф" Глинська.

У сотейник помістіть вишню, додайте цукор та кукурудзяний крохмаль. Варіть на плиті, постійно помішуючи, до загустіння та кипіння, потім залиште на 30-40 секунд. Зніміть із вогню. Викладіть гарячий вишневий мармелад на торт, поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він охолонув.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Військовозобов'язаним готують нові штрафи: що зміниться найближчим часом

Пенсія від Польщі та України на один рахунок: чи можна об'єднати стаж і отримати більше

Астрологічний прогноз на 6 жовтня для всіх знаків Зодіаку: дізнайтесь, як краще провести неділю

Чим не можна хвалитися 6 жовтня і навіщо сьогодні рахувати горіхи: прикмети та заборони на Хоми

Людству загрожує новий смертельний вірус: вбиває за 9 днів

Домашня фруктова пастила: простий рецепт від шеф-кухаря Тетяни Литвинової

Які дерева не можна садити у себе на ділянці: важливі поради

Апетитні рибні мафіни: рецепт від зірки "Мастер Шеф", який замінить звичні котлети

П'ять важливих порад від досвідчених садівників: як поливати сад і город восени

Буде ще дорожче: сметана, сир та інша "молочка" стане справжньою розкішшю

Як обрізати сливу для щедрого врожаю у наступному році: хитрощі садівників

Шукаєте ідеального чоловіка - це вони: 2 знаки Зодіаку, з якими мріє бути багато хто, але є складність

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Курка в клярі з бататом: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав ситну вечерю без клопоту

Прості хитрощі для пишного тіста: як стати майстром випічки за один день