З особливим смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала спрощений рецепт вишневого торта без яєць та молока
Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська порадувала рецепт смачного пісного шоколадного торта з вишнями, який порадує вас як у пісні, так і в будні дні.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Борошно - 100 г (близько 4 ст. л.)
- Какао-порошок - 15 г (1 ст. л. з гіркою)
- Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
- Сіль - 1 г
- Цукор - 90 г (4,5 ст. л.)
- Вода — 150 мл
- Рослинна рафінована олія - 40 мл (2 ст. л. + 2 ч. л.)
Для вишневого мусу:
- Вишневий сік - 250 мл
- Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
- Манна крупа - 15 г (1,5 ст. л.)
Для сиропу:
- Вода - 80 мл
- Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
- Агар-агар - 4 г (2 ст.л.)
Для вишневого мармеладу:
- Вишня (свіжа або заморожена) - 250 г
- Кукурудзяний крохмаль - 15 г (1,5 ч. л.)
- Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
Спосіб приготування:
Змішайте в мисці сухі інгредієнти: борошно, какао-порошок, цукор, сіль та розпушувач. Додайте воду кімнатної температури та олію, ретельно перемішайте, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Вилийте тісто у форму. Випікайте у розігрітій до 175 градусів духовці з конвекцією протягом 22-25 хвилин. Остудіть бісквіт за кімнатної температури, потім помістіть його в морозильну камеру на дві години.
"Мастер Шеф" Глинська додає, далі вилийте вишневий сік у сотейник, додайте цукор та манну крупу, перемішайте віночком. Варіть на плиті при постійному помішуванні до кипіння, потім дайте залишити 30-40 секунд. Зніміть з вогню та остудіть. Збийте охолоджену масу в міксері протягом 10-15 хвилин, поки вона не збільшиться в об'ємі і не світлішає.
У сотейнику змішайте цукор, агар-агар та воду, доведіть до кипіння при постійному помішуванні та варіть 1-1,5 хвилини на середньому вогні. Введіть сироп у вишневу масу, швидко збийте ще 10-15 секунд, потім вилити теплий мус на бісквіт і розрівняти. Охолодіть у холодильнику 1,5-2 години, радить "Мастер Шеф" Глинська.
У сотейник помістіть вишню, додайте цукор та кукурудзяний крохмаль. Варіть на плиті, постійно помішуючи, до загустіння та кипіння, потім залиште на 30-40 секунд. Зніміть із вогню. Викладіть гарячий вишневий мармелад на торт, поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він охолонув.