З особливим смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала спрощений рецепт вишневого торта без яєць та молока

З особливим смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала спрощений рецепт вишневого торта без яєць та молока

Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська порадувала рецепт смачного пісного шоколадного торта з вишнями, який порадує вас як у пісні, так і в будні дні.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Борошно - 100 г (близько 4 ст. л.)
  • Какао-порошок - 15 г (1 ст. л. з гіркою)
  • Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 90 г (4,5 ст. л.)
  • Вода — 150 мл
  • Рослинна рафінована олія - ​​40 мл (2 ст. л. + 2 ч. л.)

Для вишневого мусу:

  • Вишневий сік - 250 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Манна крупа - 15 г (1,5 ст. л.)

Для сиропу:

  • Вода - 80 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Агар-агар - 4 г (2 ст.л.)

Для вишневого мармеладу:

  • Вишня (свіжа або заморожена) - 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г (1,5 ч. л.)
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)

Спосіб приготування:

Змішайте в мисці сухі інгредієнти: борошно, какао-порошок, цукор, сіль та розпушувач. Додайте воду кімнатної температури та олію, ретельно перемішайте, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Вилийте тісто у форму. Випікайте у розігрітій до 175 градусів духовці з конвекцією протягом 22-25 хвилин. Остудіть бісквіт за кімнатної температури, потім помістіть його в морозильну камеру на дві години.

"Мастер Шеф" Глинська додає, далі вилийте вишневий сік у сотейник, додайте цукор та манну крупу, перемішайте віночком. Варіть на плиті при постійному помішуванні до кипіння, потім дайте залишити 30-40 секунд. Зніміть з вогню та остудіть. Збийте охолоджену масу в міксері протягом 10-15 хвилин, поки вона не збільшиться в об'ємі і не світлішає.

У сотейнику змішайте цукор, агар-агар та воду, доведіть до кипіння при постійному помішуванні та варіть 1-1,5 хвилини на середньому вогні. Введіть сироп у вишневу масу, швидко збийте ще 10-15 секунд, потім вилити теплий мус на бісквіт і розрівняти. Охолодіть у холодильнику 1,5-2 години, радить "Мастер Шеф" Глинська.

У сотейник помістіть вишню, додайте цукор та кукурудзяний крохмаль. Варіть на плиті, постійно помішуючи, до загустіння та кипіння, потім залиште на 30-40 секунд. Зніміть із вогню. Викладіть гарячий вишневий мармелад на торт, поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він охолонув.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Чисто мужские секреты: проверенные годами способы "удаления" жира с живота

Украинцев лишат права на субсидию: кто в зоне риска

Самый быстрый рецепт печенья с изюмом: "Мастер Шеф" Глинская раскрыла фирменный секрет

Телефон упал в унитаз: как спасти смартфон даже без ремонта

Синоптики поделились прогнозом погоды на выходные: ливни накроют несколько областей

Есть всего 4 недели: что должны рассказать украинцы ПФУ, чтобы не остаться без помощи на ЖКУ

Посевной календарь на неделю с 7 по 13 октября: чем заняться в эти дни

Обычная еда может помочь избавиться от никотиновой зависимости: какие продукты облегчат "ломку"

100 гривен – это уже слишком: депутат объяснила, почему людям не повысят зарплаты

Жюльен с курицей в съедобном горшочке: быстрый рецепт от звезды "Мастер Шеф"

Ольга Сумская прзналась, что мама рассказывала про других женщин мужа: "Разве я послушала родителей?"

Военнообязанным готовят новые штрафы: что изменится в ближайшее время

Пенсия от Польши и Украины на один счет: можно ли объединить стаж и получить больше

Астрологический прогноз на 6 октября для всех знаков Зодиака: узнайте, как лучше провести воскресенье

Чем нельзя хвастаться 6 октября и зачем сегодня считать орехи: приметы и запреты на Фомы