З особливим смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала спрощений рецепт вишневого торта без яєць та молока

З особливим смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала спрощений рецепт вишневого торта без яєць та молока

Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська порадувала рецепт смачного пісного шоколадного торта з вишнями, який порадує вас як у пісні, так і в будні дні.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Борошно - 100 г (близько 4 ст. л.)
  • Какао-порошок - 15 г (1 ст. л. з гіркою)
  • Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 90 г (4,5 ст. л.)
  • Вода — 150 мл
  • Рослинна рафінована олія - ​​40 мл (2 ст. л. + 2 ч. л.)

Для вишневого мусу:

  • Вишневий сік - 250 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Манна крупа - 15 г (1,5 ст. л.)

Для сиропу:

  • Вода - 80 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Агар-агар - 4 г (2 ст.л.)

Для вишневого мармеладу:

  • Вишня (свіжа або заморожена) - 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г (1,5 ч. л.)
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)

Спосіб приготування:

Змішайте в мисці сухі інгредієнти: борошно, какао-порошок, цукор, сіль та розпушувач. Додайте воду кімнатної температури та олію, ретельно перемішайте, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Вилийте тісто у форму. Випікайте у розігрітій до 175 градусів духовці з конвекцією протягом 22-25 хвилин. Остудіть бісквіт за кімнатної температури, потім помістіть його в морозильну камеру на дві години.

"Мастер Шеф" Глинська додає, далі вилийте вишневий сік у сотейник, додайте цукор та манну крупу, перемішайте віночком. Варіть на плиті при постійному помішуванні до кипіння, потім дайте залишити 30-40 секунд. Зніміть з вогню та остудіть. Збийте охолоджену масу в міксері протягом 10-15 хвилин, поки вона не збільшиться в об'ємі і не світлішає.

У сотейнику змішайте цукор, агар-агар та воду, доведіть до кипіння при постійному помішуванні та варіть 1-1,5 хвилини на середньому вогні. Введіть сироп у вишневу масу, швидко збийте ще 10-15 секунд, потім вилити теплий мус на бісквіт і розрівняти. Охолодіть у холодильнику 1,5-2 години, радить "Мастер Шеф" Глинська.

У сотейник помістіть вишню, додайте цукор та кукурудзяний крохмаль. Варіть на плиті, постійно помішуючи, до загустіння та кипіння, потім залиште на 30-40 секунд. Зніміть із вогню. Викладіть гарячий вишневий мармелад на торт, поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він охолонув.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ