Краще за штрудель: "Мастер Шеф" Клопотенко та Злата Огнєвіч показали рецепт українського пирога

Краще за штрудель: "Мастер Шеф" Клопотенко та Злата Огнєвіч показали рецепт українського пирога

Євген Клопотенко в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна" на прохання співачки та героїні другого сезону шоу "Холостячка" Злати Огнєвіч запропонував українську заміну яблучного штруделю та приготував традиційний пляцок з маком і яблуками. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (шоб подивитися відео, проскрольте вниз).

Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 380 г
  • вершкове масло - 180 г
  • живі дріжджі - 50 г
  • молоко - 70 мл
  • цукор - 50 г
  • яйця - 4 шт. (відокремлюємо жовтки та білки)

Для начинки Євген Клопотенко бере:

  • перетертий мак - 250 г
  • яблука - 5 шт.
  • вершкове масло - 50 г
  • цукор - на смак

Спершу готуємо тісто. Для цього Євген Клопотенко змішує борошно з вершковим маслом кімнатної температури.

У тепле молоко розтираємо дріжджі, додаємо 1 ст. л. цукру та лишаємо за кімнатної температури на 15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти. Потім додаємо жовтки та добре перемішуємо. Цю суміш перекладаємо до борошна з вершковим маслом, замішуємо тісто та лишаємо підходити - приблизно на годину в теплому місці.

Готове тісто ділимо на три частини та розкочуємо їх в однакові пласти.

Щоб приготувати яблучну начинку, нарізаємо яблука дрібним кубиком і обсмажуємо їх на вершковому маслі, додаючи трішки цукру.

На перший пласт тіста Євген Клопотенко викладає перетертий мак, накриває другим пластом тіста, а на нього викладає яблучну начинку, потім третій пласт тіста, а зверху збиті до пишності білки з 20 г цукру.

Євген Клопотенко лишає пляцок у теплому місці на 30 хвилин, щоб він піднявся, а потім випікає в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

В Москві дрон атакував військове училище, спалахнула пожежа

Батько втік закордон: як домогтися аліментів на дитину

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

В Карпатах знайшли гриба-гіганта вагою у 3 кілограми

Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів

Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості

Повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Сильні дощі і похолодання: яку погоду чекати в понеділок

Підвищення тарифів на електроенергію: експерти б'ють на сполох

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Штрафи за прогули на роботі: юрист пояснив, коли такі стягнення незаконні

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Цвіль у пралці: як позбутися і потім недопустити, бо запах буде термоядерний

Дороги перетворились на ріки: частина Києва пішла під воду через сильну зливу