Краще за штрудель: "Мастер Шеф" Клопотенко та Злата Огнєвіч показали рецепт українського пирога

Краще за штрудель: "Мастер Шеф" Клопотенко та Злата Огнєвіч показали рецепт українського пирога

Євген Клопотенко в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна" на прохання співачки та героїні другого сезону шоу "Холостячка" Злати Огнєвіч запропонував українську заміну яблучного штруделю та приготував традиційний пляцок з маком і яблуками. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (шоб подивитися відео, проскрольте вниз).

Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 380 г
  • вершкове масло - 180 г
  • живі дріжджі - 50 г
  • молоко - 70 мл
  • цукор - 50 г
  • яйця - 4 шт. (відокремлюємо жовтки та білки)

Для начинки Євген Клопотенко бере:

  • перетертий мак - 250 г
  • яблука - 5 шт.
  • вершкове масло - 50 г
  • цукор - на смак

Спершу готуємо тісто. Для цього Євген Клопотенко змішує борошно з вершковим маслом кімнатної температури.

У тепле молоко розтираємо дріжджі, додаємо 1 ст. л. цукру та лишаємо за кімнатної температури на 15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти. Потім додаємо жовтки та добре перемішуємо. Цю суміш перекладаємо до борошна з вершковим маслом, замішуємо тісто та лишаємо підходити - приблизно на годину в теплому місці.

Готове тісто ділимо на три частини та розкочуємо їх в однакові пласти.

Щоб приготувати яблучну начинку, нарізаємо яблука дрібним кубиком і обсмажуємо їх на вершковому маслі, додаючи трішки цукру.

На перший пласт тіста Євген Клопотенко викладає перетертий мак, накриває другим пластом тіста, а на нього викладає яблучну начинку, потім третій пласт тіста, а зверху збиті до пишності білки з 20 г цукру.

Євген Клопотенко лишає пляцок у теплому місці на 30 хвилин, щоб він піднявся, а потім випікає в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

В Китае обнаружили новую смертельную болезнь

"Укрпочта" оставила цены на свои тарифы в покое: новые услуги на подходе

Антарктида стремительно превращается в "зеленый" континент из-за изменения климата

В Украине назревает коммунальный кризис: решение Минфина ставит под угрозу тепло в домах

Холодный соленый чизкейк с рыбой: звезда "Мастер Шеф" раскрыла рецепт изысканного пирога без выпечки

4 ингредиента, а вкус - божественный: рецепт мятного ликера, который будет готов к Новому году

В Грузии новый медиаскандал из-за рекламы с разрушенными украинскими городами

За коммуналку можно не платить совсем: кто из украинцев получит 100% льготу уже с октября

Многодетные родители могут остаться без отсрочки: такое произойдет в трех случаях

16 домов, 9 авто и 15 млн налички: что скрывала от народа чиновница Татьяна Крупа

Муж дочери Ирины Фарион погиб на войне

"Укртелеком" назвал цены на интернет до конца 2024 года: "Мы разработали новый тариф"

Грибной суп с фрикадельками и клецками: победительница "Мастер Шеф" раскрыла любимый рецепт

Через месяц будет развилка: ждать ли Украине кардинальных изменений от "Рамштайна"

Останетесь без машины, если забудете про это: главные правила прогревания авто