Більше не доведеться купувати: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити курячу шинку вдома
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла в деталях, як приготувати домашню курячу шинку та забути про її покупку у магазинах.
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 8 курячих гомілок на кістки (або без кістки 1 кг)
- 200 г бульйону з кісток (можна використовувати кістковий бульйон з моркви, цибулі та лавра)
- 1 столова ложка солі (35 г)
- 1 чайна ложка меленого чорного перцю
- 2 чайні ложки сушеного часнику
- 2 столові ложки паприки
- Пакет для запікання розміром 60 см
Інструкції:
Підготуйте куряче філе та гомілки, обезчистіть їх, якщо необхідно, і помістіть у велику миску, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
В окремому посуді приготуйте бульйон з кісток, моркви, цибулі та лавра. Для цього просто варіть кістки у воді протягом кількох годин, доки не отримаєте ароматний і насичений бульйон.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, додайте в миску з курячим м'ясом приготовлений бульйон. Це додасть м'ясу додатковий смак та соковитість.
Додати сіль, чорний перець, сушений часник і паприку в миску з м'ясом. Добре перемішайте, щоб усі спеції поступово покрили м'ясо.
Залишіть м'ясо маринуватися у спеціях та бульйоні протягом кількох годин або краще на ніч, щоб воно насочилося смаком, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.
Перекладіть м'ясо у пакет для запікання. Зауважте кінці пакета, щоб він був щільно закритий.
Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм. Помістіть пакет з м'ясом на лист і відправте його в духовку на 1,5-2 години, до готовності.
Після того, як шинка буде готова, остудіть її, а потім наріжте на тонкі скибочки.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, подавайте домашню курячу шинку до столу як закуску або основну страву.