Бюджетний десерт до столу: "Мастер Шеф" Мартинівська дала рецепт солодкої закуски
Зірка шоу "Майстер Шеф" Ольга Мартиновська запропонувала рецепт солодких закусок, не схожих на звичні вареники чи галушки. "Майстер Шеф" одразу зауважила, що такі пундики добре поєднуються з сиропами чи замороженою полуницею.
Інгредієнти:
- 100 г кисломолочного сиру
- 1 куряче яйце
- 40 г цукру
- Дрібка солі
- 1/4 ч. ложечки соди
- 100-120 г борошна (за потребою)
- Заморожена полуниця
- Додатковий цукор для обсипання
- Олія для обсмажування
Інструкції:
У глибокій мисці змішайте кисломолочний сир, яйце, цукор і дрібку солі. Добре перемішайте вилкою або кутером, ділиться "Мастер Шеф" Мартиновська.
Додайте соду і поступово додайте борошно, замішуючи м'яке та липке тісто. Не перевантажуйте борошно, щоб тісто не стало надто твердим.
"Мастер Шеф" Мартиновська ділиться, розділіть тісто на невеликі порції, формуйте круглі коржики в долонях.
Розтанути полуницю обсипте цукром. Покладіть полуницю в центр кожного коржика і акуратно закривайте їх, добре закріплюючи внизу, щоб уникнути потічок соку в процесі приготування.
Готуйте пундики на пару 6-7 хвилин, поки тісто не підніметься і стане пружним.
Обсмажуйте пундики на сковороді з олією до золотистої кірки, обсипайте додатковим цукром.
Подавайте гарячими та насолоджуйтесь смаком цих ніжних пундиків із полуницею, радить "Мастер Шеф" Мартиновська.