Бюджетно та дуже незвичайно: рецепт солодкого десерту "Смажене молоко" на всю родину
Такий рецепт солодкого десерту зможе порадувати всіх за столом та приємно здивувати легкістю, розповіла в Інстаграм кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 1,1 л молока
- 3 яйця
- 80 г цукру
- 150 г крохмалю чи борошна
- Цедра 1 лимона или апельсина
- Паличка кориці
- Ваніль
- 3 яйця
- нудота
- Олія для смаження
- Цукор для посипання
Приготування:
В антипригарну каструльку налийте 700 мл молока. Додайте нарізану цедру лимона або апельсина, паличку кориці і ваніль. Підігрійте на середньому вогні, поки молоко не стане гарячим, але не киплячим.
В окремій мисці змішайте цукор із крохмалем. Потім влийте молоко і додайте 3 яйця. Ретельно змішайте суміш до однорідності.
Поступово влийте гаряче молоко в яєчно-молочну суміш, постійно помішуючи. Перелийте назад у каструлю та підігрівайте на слабкому вогні, постійно помішуючи.
Перекладіть готовий крем у силіконову форму або скляну/керамічну форму, вистелену харчовою плівкою. Накрийте зверху плівкою та охолодіть. Потім помістіть у морозильник на 2-3 години, щоб крем повністю застиг.
Збийте 3 яйця, що залишилися. Застиглий крем наріжте на порційні шматочки. Кожен шматочок вмочіть спочатку в яйця, потім в муку.
Смажте на розігрітій сковороді з олією до скоринки з кожного боку.