Чудовий спосіб зекономити: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий рецепт домашнього печива
Цього разу у себе в Instagram cуддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як самостійно приготувати печиво Савоярді, яке є основою для Тирамісу.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський пояснив, що Савоярді – це бісквітні палички, які також підійдуть для приготування шарлотки, трайфлів, а також інших десертів і тортів.
Для приготування печива Савоярді суддя "Мастер Шеф" Ярославський бере великі курячі яйця та обережно розділяє їх на білки та жовтки. Нам знадобиться:
- яєчні жовтки - 50 г (4 шт.)
- цукор - 25 г
- яєчний білок - 110 г
- дрібка солі
- крапля лимонного соку
- цукрова пудра - 80 г
- борошно - 85 г
- крохмаль - 10 г
- цукрова пудра (для посипки) - 15 г
Жовтки з цукром на великій швидкості збиваємо до стабільної піни приблизно 4-5 хвилин, а потім накриваємо плівкою.
Білки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський спершу збиває з дрібкою солі та краплею лимонного соку на середніх обертах до повітряної піни. Далі в три-чотири прийому вводимо цукрову пудру та збиваємо білки, щоб вийшла щільна піна.
Збиті жовтки в три прийоми додаємо до білків та обережно перемішуємо. Борошно змішуємо з крохмалем, просіюємо цю суміш до яєчної маси та акуратно перемішуємо до тісто до однорідності.
Готове повітряне тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський перекладає в кондитерський мішок з круглою насадкою 7-8 мм.
На деко, застелене пергаментом, викладаємо "палички" з тіста, посипаємо їх цукровою пудрою, даємо відпочити 5 хвилин і випікаємо при 180 градусах приблизно 10-12 хвилин до румʼяності. Готове печиво одразу дістаємо з духовки та лишаємо остигати.