Для вечері на двох: рецепт м'яких хачапурі з сиром та яйцем на швидкоруч
Цей класичний грузинський рецепт хачапурі по-аджарськи порадує вас насиченим смаком сулугуні та кисломолочного сиру, а також ніжним тістом, розповідає кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти на 2 хачапурі:
- Яйце - 1 шт.
- Молоко — 70 мл
- Вода - 70 мл
- Розтоплена олія - 40 г
- Цукор — 1 ч.л.
- Сіль - 1/2 ч.л.
- Борошно - 300 г
- Сухі дріжджі - 5 г
- Жовток - 1 шт.
- Молоко — 2 ст.л.
- Сулугуні - 300 гр
- Кисломолочний сир - 100 г
- Молоко чи вершки — до 80 мл
- Жовток - 2 шт.
Приготування:
Змішайте яйце, сіль, цукор, молоко, воду та розтоплене масло у великій мисці за допомогою віночка. Додайте просіяне борошно та сухі дріжджі. Замісіть тісто спочатку в мисці, а потім на поверхні, продовжуючи вимішувати близько 10 хвилин.
Перекладіть тісто в миску, змащену краплею олії, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. Натріть сулугуні та змішайте його з кисломолочним сиром та молоком (або вершками). Підсоліть начинку.
Розділіть тісто на 2 частини та розкотіть кожну у овальну форму. Викладіть по одній столовій ложці начинки вздовж кожного краю овалу і загорніть їх формуючи бортики. З'єднайте кінці, щоб вийшла форма човника.
Перекладіть на лист, застелений пергаментом, і розподіліть начинку, що залишилася, по центру кожного човника. За бажання змастіть борти сумішшю жовтка з молоком. Запікайте хачапурі в попередньо розігрітій до 210 ° C духовці приблизно 25 хвилин.