Досить на всю сім'ю: "Мастер Шеф" Глинська дала смачний рецепт картопляного пирога з м'ясом
Колишня зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом апетитного пирога з картоплею та м'ясом. Він також може бути закускою до основної страви вже, тому є універсальним перекусом.
Інгредієнти для тесту:
- Молоко — 200 мл
- Цукор — 10 г
- Сіль - 5 г
- Борошно - 360 г
- Дріжджі швидкорозчинні - 5 г
- Соняшникова олія - 30 мл
Додатково:
- Жовток - 1 шт.
- Молоко — 10 мл
Інгредієнти для начинки:
- Відварена картопля - 500 г
- Яловичий фарш - 500 г
- Цибуля - 3 шт.
- Сіль, перець - за смаком
- Олія для смаження
Процес приготування:
У глибокій мисці змішайте тепле молоко з цукром, додайте борошно, дріжджі та сіль. Замісіть м'яке тісто, додаючи олію. Накрийте тісто рушником і залиште його в теплому місці на годину, щоб воно піднялося, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Наріжте цибулю дрібними кубиками і обсмажте її на олії до золотистого кольору. Додайте до цибулі яловичий фарш, приправте сіллю і перцем, і продовжуйте обсмажувати, поки фарш не стане рум'яним.
"Мастер Шеф" Глинська додає, відварену картоплю наріжте невеликими кубиками і змішайте з обсмаженим фаршем. Залишіть начинку остигати.
Розділіть тісто, що піднялося, на дві частини, при цьому одна частина повинна бути трохи більше іншої. Розкотіть більшу частину тіста і викладіть у форму для випікання, формуючи бортики. Викладіть охолоджену начинку на тісто рівним шаром.
Розкотіть частину тіста, що залишилася, і накрийте їй начинку, защипнувши краї, щоб начинка була повністю закрита. У центрі пирога зробіть невеликий отвір для виходу пари. Накрийте пиріг рушником і залиште його на 30 хвилин, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180°C духовці протягом 30 хвилин.