Дуже м'які і хрусткі відразу: рецепт сирних кульок із золотистою скоринкою
Цей варіант сирного перекусу припаде до душі тим, хто любить щось не ситне, але бажає перекусити у великій компанії і не стримувати себе за столом, пробуючи інші страви. Як зробити сирні кульки розповідає в Інстаграмі кулінар і фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти (~30 кульок):
- 300 г твердого сиру
- 3 яйця
- 3 ст. ложки борошна (90 г)
- 1 ч. ложка розпушувача тіста
- Дрібка солі
- Панірувальні сухарі або борошно для обсипання
- 200 мл олії для смаження
Приготування:
Натріть сир на дрібній тертці, щоб він краще змішався з тістом. Відокремте білки від жовтків. Збийте білки за допомогою міксера чи віночка.
В іншій мисці змішайте жовтки, сіль, борошно та розпушувач. Акуратно додайте збиті білки до суміші жовтків, перемішайте до однорідності. Вмішайте натертий сир, перемішуючи до однорідного тіста.
Сформуйте з тіста невеликі кульки розміром приблизно з волоський горіх. Обваляйте кожну кульку в панірувальних сухарях або борошні.
Розігрійте масло у сковороді або казанку до середнього нагріву. Обсмажуйте кульки в розігрітій олії кілька штук за раз.
Витягуйте готові кульки шумівкою і викладайте на паперовий рушник, а подавати їх можете майже відразу, поки вони хрусткі зверху та м'які всередині.