Дуже м'які та повітряні: "Мастер Шеф" Мартиновська дала рецепт вареників з вишнями
Переможниця та суддя шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська поділилася рецептом смачних вареників з ягодами, які не будуть надто солодкими чи сухими.
Інгредієнти:
- 500 г білого борошна вищого гатунку
- 500 г борошна
- 650-700 мл окропу
- 50 мл рослинної олії
- 12 г солі
- Вишня
- Цукор (для посипання)
- Олія
У великій мисці змішайте обидві муки. Залийте суміш окропом і додайте олію. Добре перемішайте, щоб вийшло еластичне тісто. Почніть з 600 мл окропу і поступово додавайте більше, якщо потрібно. Тісто має бути м'яким, але не липким, зауважила "Мастер Шеф" Мартиновська.
Додайте сіль, перемішайте та загорніть тісто в плівку. Залишіть його в холодильнику на 30 хвилин. Очистіть вишню від кісточок і покладіть у миску.
"Мастер Шеф" Мартиновська розповіла, посипте вишню цукром та перемішайте. Заморозьте вишню для зручності надалі. Розділіть охолоджене тісто на кілька частин.
Розкотіть кожну частину тіста на тонкий лист і виріжте круги діаметром близько 8-10 см. На кожне коло тесту викладіть по одній замороженій вишні, ділиться "Мастер Шеф" Мартиновська.
Складіть кола навпіл і притисніть краї, щоб сформувати вареники. Доведіть воду у каструлі до кипіння. Покладіть вареники в киплячу воду і варіть близько 3-5 хвилин, доки вони не почнуть спливати на поверхню.