Дуже м'який та соковитий: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт печінкового торта без гіркоти
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити ідеальний торт-пиріг із курячою печінкою без гіркоти та грудочок.
Інгредієнти:
- 1 кг курячої печінки
- 500 г цибулі
- 2 яйця
- 2 ст. ложки пшеничного борошна
- 1 ст. ложка сметани
- 10 г розпушувача
- 0,5 ч. ложки чорного крупного помелу перцю
- 1 ч. ложка соли
- 250 г майонезу
- 3 малосольні огірки
Кроки приготування:
Очистіть печінку від плівки та нарізайте її шматочками, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Обсмажити печінку на сковороді до готовності.
Протушкуйте 250 г цибулі на сковороді до м'якості.
Цибулю, що залишилася, дрібно наріжте.
У мисці змішайте печінку, протушковану цибулю, яйця, борошно, сметану, розпушувач, сіль та перець. Перемішайте до утворення однорідної маси.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, випікайте млинці з одержаного тіста на сковороді.
Натріть огірки на великій тертці.
Зберіть торт: покладіть один млинець на тарілку, намажте майонезом, викладіть огірки та цибулю. Повторіть шари, закінчуючи млинцем зверху.
Прикрасьте торт зеленню та огірками, зауважує "Мастер Шеф" Литвинова. Залиште торт на кілька годин у холодильнику перед подачею до столу, щоб він просочився і легше нарізався.