Дуже пікантно: швидкий рецепт знаменитої китайської локшини з перчинкою
Приготувати дуже просту, швидку та смачну страву, яка стане чудовим варіантом для обіду або вечері можна без зусиль.
Так, food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood зауважив, що також зручно підготувати всі інгредієнти заздалегідь, а потім коли гості зберуться за столом – завершити приготування за пару хвилин.
Інгредієнти:
- 200 г локшини (згідно з інструкцією, промити в холодній воді)
- 2 огірки, нарізати соломкою
- 1 морква, нарізати соломкою
- 3 зубчики часнику, подрібнити
- 1-2 чилі, подрібнити
- Кілька стебел зеленої цибулі, подрібнити
- Зелень кінзи, дрібно нарізати
- 3 столові ложки соєвого соусу
- 1 чайна ложка темного рисового оцту
- 50 г смаженого арахісу
- 2 столові ложки кунжутної олії
- 1 столова ложка чилі олії (можна використовувати домашній варіант)
- Сіль до смаку (якщо необхідно)
- 200 г тофу, нарізати брусочками та обсмажити до золотистої скоринки (або інший білковий продукт за смаком)
Приготування:
Відваріть локшину згідно з інструкцією на упаковці. Промийте її в холодній воді та дайте стекти.
Наріжте огірки та моркву соломкою, подрібніть часник, чилі та зелену цибулю. Дрібно наріжте кінзу.
Наріжте брусочками тофу і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Ви можете використовувати альтернативне джерело білка, якщо хочете.
В окремій мисці змішайте соєвий соус, темний рисовий оцет, кунжутну олію та чилі олію. Додайте сіль за потреби.
У великій мисці поєднайте локшину, овочі, зелень, обсмажений тофу та арахіс. Полийте все соусом і ретельно перемішайте.
Подавайте відразу або охолодіть перед подачею.