Дуже швидко та легко: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт смачних маринованих шампіньйонів
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F1505a94a8702074599d0b0e8e743b623.jpg)
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як швидко та легко приготувати смачні мариновані печериці.
Для приготування маринованих шампіньйонів зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- шампіньони - 500 г
- вода - 500 мл
- сіль - 2 ч.л.
- цукор - 1 ч.л.
- олія - 50 г
- часник - 3 зубчики
- лавровий лист - 3 шт.
- оцет столовий 9% (або яблучний) - 2 ст.л.
- чорний перець горошком - 15 шт.
Щоб приготувати маринад для грибів, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова наливає в каструлю воду, додає оцет, сіль, цукор, олію, лавровий лист, чорний перець і часник.
"Часник я завжди подрібнюю – так смачніше. Можна взяти на 2-3 частинки розрізати, якщо не хочете заморочуватися, але він не буде так відчуватися, як подрібнений", – пояснила "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Доводимо маринад до кипіння, а тим часом промиваємо печериці. Зірка "Мастер Шеф" заливає печериці водою, додає 2 ст. л. борошна та добре розмішує – це допоможе добре промити гриби та навіть трішки освітлити їх, якщо вони потемнішали.
Кидаємо промиті печериці в маринад, що кипить. Коли розсіл знову закипить, зменшуємо вогонь і даємо шампіньйонам покипіти на малому вогні під кришкою 7-10 хвилин.
"Закриваємо кришечкою і ставимо на ніч в холодильник, на добу краще. На наступний день вони смакують просто бездоганно, мені подобається так набагато більше, хоча можна їсти і одразу, вони вже смачні, вже приготовлені", – додала "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.