Дуже солодко і ніжно: "Мастер Шеф" Глинська дала детальний рецепт торта з горіхами та пастою
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала приготувати десерт, який нікого не залишить байдужим. Такий торт, вважає "Мастер Шеф", виходить дуже насиченим та солодким.
Горіхове тісто:
- 150 г яєць (3 шт)
- 220 г цукру
- 200 г волоського горіха
- Ванільний цукор
- 300 г борошна
- 10 г розпушувача
- сіль
Вершковий крем:
- 600 мл молока
- 20 г борошна
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 100 г цукру
- 80 г вершкового масла
- 300 мл вершків (жирністю 30-35%)
Горіхова карамель:
- 150 мл вершків (жирністю 30-35%)
- 120 г цукру
- сіль
- 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
- 100 г горіхової пасти
👩🍳 Приготування:
Горіхове тісто:
Збийте яйця з цукром до пишності.
Подрібніть волоські горіхи і додайте їх у тісто разом з ванільним цукром, борошном, розпушувачем і сіллю. Перемішуйте, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Вилийте тісто у форму, випікайте при 180 ° C близько 25-30 хвилин.
Вершковий крем:
Змішайте молоко, борошно, кукурудзяний крохмаль та цукор. Варіть, поки не загусне. Додайте вершкове масло і перемішайте.
Збийте вершки та додайте їх у молочно-вершкову масу.
Горіхова карамель:
"Майстер Шеф" Глінська розповідає, варіть вершки, цукор, сіль до розчинення цукру. Додайте вершкове масло і горіхову пасту.
Складання торта:
Розріжте корж горизонтально. Намазуйте крем між шарами.
Покрийте торт кремом збоку та зверху, радить "Мастер Шеф" Глинська. Залийте торт горіховою карамеллю.
Поставте в холодильник до застигання карамелі.