Із куркою та грибами галушки вийдуть просто фантастичними: швидкий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Глінської
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як легко та швидко приготувати найсмачніші картопляні галушки з куркою та грибами.
Для картопляного "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- яйця - 2 шт.
- борошно - 180 г + трішки для формування галушок
- сіль
Для мʼясної начинки:
- курячий фарш - 200 г
- цибуля - 1 шт.
- сіль і перець
- олія для смаження
Щоб приготувати смажені гриби до галушок, нам знадобляться:
- гриби - 300 г
- цибуля - 1 шт.
- сіль
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує картопляне тісто. Для цього чистимо картоплю та варимо її до готовності. Зливаємо всю воду, товчемо картоплю до стану пюре та лишаємо його охолоджуватися. У мисці змішуємо охолоджене пюре з яйцями, борошном і сіллю – і тісто готове.
Щоб приготувати начинку для галушок, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська просто обсмажує фарш разом із цибулею, нарізаною кубиком, на олії. У кінці додаємо сіль, перець на смак і все перемішуємо.
Гриби чистимо на нарізаємо невеликими шматочками, а цибулю - кубиком. На олії обсмажуємо гриби з цибулею, додаючи сіль на смак.
Залишилося сформувати галушки. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська на припиленому борошном столі формує ковбаску з картопляного тіста та ділить її на невеличкі шматочки. Кожен шматочок розкачуємо, всередину викладаємо мʼясну начинку, формуємо кульку, зліплюючи краї тіста, та приплюскуємо її.
Варити галушки треба в підсоленій киплячій воді ще 2-3 хвилини після закипання. Викладаємо готові галушки в тарілку, а зверху грибну засмажку.