Із куркою та овочами: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий рецепт смачної локшини
Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський разом із учасниками гурту TVORCHI показав, як приготувати смачну гречану локшину з куркою.
На чотири порції гречаної локшини з куркою "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- філе стегна куряче - 3 шт.
- морква - 1 шт.
- перець болгарський - 1 шт. (для краси можна взяти пів червоного та пів жовтого)
- цибуля синя - 1 шт.
- кабачок - 0,5 шт. невеликого розміру
- броколі - 1/3 головки
- соєвий соус - 40 г
- кисло-солодкий соус - 40 г
- устричний соус - 40 г
- олія для смаження
- соба (гречана локшина) - 250 г
- часник, імбир, гострий перець - за смаком
- кунжут, зелена цибуля - для подачі
Курку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає кубиками розміром приблизно 1,5х1,5 см. Моркву нарізаємо кільцями, солодкий перець і кабачок – трикутничками, цибулю – пірʼям, перець чилі – тоненькими кільцями, імбир і часник – дрібно, а броколі просто розбираємо на суцвіття.
Гречану локшину "Мастер Шеф" Володимир Ярославський відварює в киплячій підсоленій воді приблизно чотири хвилини, а потім відкидає її на сито та промиває холодною водою, щоб зупинити процес приготування.
На великій пательні (в ідеалі вок) розігріваємо олію та обсмажуємо курку. Після цього додаємо моркву та ше трохи обсмажуємо. Слідом додаємо солодкий перець, броколі та цибулю. Вливаємо соєвий, устричний соуси, додаємо чилі, імбир, часник, а також кисло-солодкий соус, трохи розведений водою.
У кінці додаємо до курки з овочами собу, прогріваємо її, за необхідності доводимо до смаку сіллю. При подачі "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить посипати локшину дрібно нарізаною зеленою цибулею та кунжутом.