Капуста "Пелюстка": зірка "Мастер Шеф" Литвинова дала простий і суперсмачний рецепт

Капуста "Пелюстка": зірка "Мастер Шеф" Литвинова дала простий і суперсмачний рецепт

Колишня суддя "Мастер Шеф", відома кулінарна експертка Тетяна Литвинова показала, як вона готує смачнющу капусту "пелюстка", від якої неможливо відірватися.

Це дуже корисна, швидка та проста в приготуванні закуска, яка стане ідеальним доповненням до різноманітних мʼясних і рибних страв, а також салатів.

Щоб приготувати квашену капусту "пелюстка", зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти у розрахунку на дві капустини (3-3,5 кг):

  • 1 буряк (приблизно 250-300 г)
  • 20 г насіння коріандру
  • лавровий лист
  • 2 л розсолу від огірків (якщо вдома немає, то його можна легко купити на ринку буквально за 2 гривні, краще брати з собою власну тару)
  • 1 л окропу + 30 г солі

Щоб капусту "пелюстка" було зручно подавати, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова спершу розрізає голівку капусти на четвертини, а потім на скибочки, які триматимуться качана та не будуть розпадатися (подивитися відео з процесом нарізання можна нижче).

Нарізану капусту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова складає в каструлю, заливає окропом, ставить на плиту та доводить до кипіння, а потім зливає цю воду.

Буряк нарізаємо кубиком. На дно ємності, в якій збираєтеся маринувати капусту (це може бути і та ж каструля, і банка, і миска, і контейнер), викладаємо половину буряка, насіння коріандру, лавровий лист, далі – усю капусту, зверху – решту буряку.

Розчиняємо 30 г солі в 1 л окропу. Заливаємо капусту огірковим, а потім і гарячим розсолом, нещільно накриваємо кришкою та лишаємо кваситися при кімнатній температурі, поки не зʼявляться ознаки бродіння. "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова відзначила, що в неї капуста "пелюстка" проквасилася за 5 днів.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Старых цен больше не увидите: популярные овощи побили многолетний рекорд

В октябре некоторые пенсионеры останутся без пенсий: известно об условиях

Николай Томенко о традициях на Московщине: "В почете кровавые деспоты, диктаторы и обычаи дикого средневековья"

Насыщенный цвет вернется: как спасти одежду с помощью того, что есть на кухне

Как правильно высаживать тюльпаны осенью: алгоритм действий

Николай Томенко объяснил, что издавна было в чести Московии: "Варварство, Тирания и... кровная месть"

"Это не последнее повышение": украинцам анонсировали очередной скачок налогов

Зеленский: пятые сутки продолжаются попытки россиян прорвать нашу оборону на Курщине

КНДР помогает россии войсками: эксперт оценил риски для Украины

Нежные и сладкие булочки с маком: рецепт для осенних вечеров

Платежки станут гораздо меньше: как сэкономить на отоплении в зимний сезон

Госэкоинспекция представила новые подходы к экологическому контролю на международном уровне

Медработники из Ровенской области зарабатывали на уклонистах: у них найдено 14 млн грн

Как улучшить почву без химии: секреты природного восстановления

Личная трагедия обезьяны из-под Харькова растрогала сеть