Холодний борщ вийде неймовірно смачним: рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського
На своїй сторінці в Instagram суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як у його родині готують холодний борщ, щоб він був максимально насиченим і смачним.
На три великі порції холодного борщу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- буряки запечені - 2-3 шт. середнього розміру
- огірок - 1 шт.
- яйця варені - 3 шт.
- редис - 2-3 шт.
- курячий бульйон або сироватка - 500 г
- стегно куряче відварене - 1 шт.
- зелень (зелена цибуля, кріп, петрушка) - побільше
- гірчиця - 2 ч.л.
- сік третини лимона
- сметана 20% - 150 г
- сіль - за смаком
За бажанням можете робити холодний борщ без мʼяса, або ж замінити куряче стегно на те, що ви любите більше. Буряки можна брати і варені, але "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить запікати, так вони виходять аж солодкими.
Запечені буряки, огірок, яєчний білок, редис і куряче стегно "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає дрібними кубиками, зелень – дрібно. Складаємо нарізані інгредієнти в велику каструлю.
Додаємо яєчні жовтки, розтерті з гірчицею, заливаємо все легким курячим бульйоном або сироваткою. Доводимо холодний борщ до смаку сіллю, лимонним соком і гірчицею.
Перед подачею "Мастер Шеф" Володимир Ярославський дає холодному борщу постояти в холодильнику мінімум годину. Додаємо сметану – і можна насолоджуватися.