М'які, як пух: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт ідеальних оладок на сніданок
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити солодкі оладки на кефірі – виходять дуже ніжними та м'якими.
Інгредієнти:
- 250 мл теплого кефіру
- 180 г борошна
- 10 г ванільного цукру
- 0,5 ч.л. рік
- 1 яйце
- 0,5 ч.л. соди
- 2 яблука
- 20 г в'яленої журавлини
Приготування:
Приготуйте яблука:
Очистіть та наріжте яблука на тонкі часточки.
Якщо використовуєте в'ялену журавлину, наріжте її на дрібні шматочки, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Приготуйте тісто:
У великій мисці змішайте теплий кефір, борошно, ванільний цукор, сіль, яйце та соду. Добре перемішайте до однорідного тесту без грудок.
Додайте нарізані шматочки в'яленої журавлини в тісто і ретельно перемішайте.
Смажте оладки:
"Мастер Шеф" Литвинова ділиться, розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.
Викладіть тісто на сковороду ложкою, формуючи круглі млинці.
На кожен млинець викладіть по часточці яблука, трохи втискаючи її в тісто.
Смажте оладки з яблуком з обох боків до золотистої скоринки (близько 2-3 хвилини з кожного боку), радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Подання:
Подавайте оладки з гарячими яблуками, посипаними цукром або политі медом.