Максимум смаку та мінімум продуктів: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт смачного шоколадного кексу
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала зробити швидкий кекс із шоколадом та мінімумом продуктів.
Інгредієнти:
- 200 мл теплої води
- 140 г цукру
- 80 г меду
- 90 мл рослинної олії
- 40 г какао
- 210 гр пшеничного борошна
- 0,5 ч.л. рік
- 1 ст. ванільного екстракту
- 2/3 ч. л. соди
- 150 гр кураги
- 40 гр мигдальних пластівців
Інструкції:
Підготовка духовки та форми для випікання:
Розігрійте духовку до 170 градусів, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Покрийте форму для випікання папером або змастіть олією.
Приготування тіста:
У каструлі змішайте теплу воду, цукор, мед, олію та какао. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, охолодіть суміш до теплової точки, потім додайте ванільний екстракт.
Змішування інгредієнтів:
У великій мисці змішайте борошно, сіль та соду.
Поступово додайте сухі інгредієнти у вологу масу, ретельно перемішуючи до однорідного тесту.
Додавання кураги та мигдальних пластівців:
Наріжте курагу на дрібні шматочки.
Додайте курагу та мигдалеві пластівці в тісто, акуратно перемішайте, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Випікання:
Вилийте тісто у підготовлену форму.
"Мастер Шеф" Литвинова ділиться, випікайте кекс у розігрітій духовці при 170 градусах близько 40 хвилин або до готовності (перевірте готовність за допомогою дерев'яної шпажки, вона має вийти сухою).