Мʼясо виходить дуже ніжним: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачного гуляшу
Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 12" Ольга Рябенко показала, як приготувати гуляш – суперсмачну та ароматну страву угорської кухні.
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко відзначила, що гуляш ідеально підійде як для родинної вечері, так і для святкового столу, він чудово смакує з картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром.
Щоб приготувати гуляш, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- яловичина - 1 кг
- морква - 1 шт.
- цибуля - 2 шт.
- часник - 2 зуб.
- олія - 2-3 ст.л.
- вершкове масло - 40 г
- сіль і перець — за смаком
- паприка - 1 ст.л.
- борошно - 1,5 ст.л.
- томатна паста - 3 ст.л.
- вода - 800 мл
- цукор - 1 ч.л.
- лавровий лист - 1 шт.
- солодкий перець - 2 шт. (невеликих)
- вершки 15-20% - 4 ст.л.
- зелень - за бажанням
Яловичину "Мастер Шеф" Ольга Рябенко нарізає на шматки середнього розміру, моркву та цибулю – півкільцями, а часник – дрібненько.
На розігріту сковороду з олією та вершковим маслом викладаємо шматочки мʼяса, додаємо сіль, перець, паприку та обсмажуємо. Далі додаємо цибулю, моркву, часник і продовжуємо обсмажувати.
Після цього "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає борошно, розведену в воді томатну пасту, цукор, лавровий лист та готує під кришкою на середньому вогні приблизно годину.
Після цього додаємо солодкий перець, нарізаний соломкою, та готуємо ще 30 хвилин. У кінці додаємо вершки, тушкуємо ще хвилину та знімаємо з вогню. Додаємо дрібно нарізану зелень, перемішуємо – і гуляш готовий.