Найкращий десерт осені: суддя "Мастер Шеф" Ярославський показав простий рецепт сінабонів
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як легко приготувати неймовірно смачні та ароматні сінабони.
Для опари беремо:
- 300 мл молока
- 7 г сухих дріжджів (20 г пресованих)
- 20 г цукру
- 150 г борошна
Для тіста (на 20 сінабонів):
- опара
- 500 г борошна
- дрібка солі
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 125 г вершкового масла 82%
Для начинки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 20 г кориці
Для заливки:
- 50 мл молока
- 50 г цукрової пудри
- 250 г крем-сиру (або маскарпоне, або сметани)
"Починаємо з опари. Підігріваю молоко, додаю цукор. З’єдную борошно і дріжджі. Якщо дріжджі сухі, їх треба з’єднати з борошном, якщо пресовані дріжджі – з’єднайте з молоком. Борошно слід попередньо просіяти, щоб наситити його киснем. Змішую молоко з цукром і борошно з дріжджами, перемішуємо до однорідної консистенції", — пояснює "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Накриваємо опару рушником і відставляємо на 30-50 хвилин у тепле місце.
Далі замішуємо тісто. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує в мисці яйця, цукор, додає сіль, опару і перемішує. Потім додає розм’якшене вершкове масло, борошно та замішує тісто, кладе його в миску, накриває рушником і залишає підходити в теплому місці 1-1,5 години.
Щоб приготувати начинку прото змішуємо вершкове масла, цукор та корицю. Для заливки до однорідності змішуємо в мисці крем-сир, тепле молоко та цукрову пудру.
Коли тісто підійшло, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розкачує його у вигляді прямокутника, викладає на пласт тіста начинку, рівномірно розподіляє її та загортає в рулет.
За допомогою нитки нарізаємо рулет на шматочки завтовшки 3 см, а краї тіста у кожного сінабона підгортаємо під низ.
Викладаємо сінабони на деко, застелене пергаментом, накриваємо рушником і лишаємо підходити 30-50 хвилин у теплому місці.
Викпікати сінабони треба в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Готові булочки, поки вони ще гарячі, поливаємо заливкою.