Найсмачніший десерт на Різдво: "Мастер Шеф" Литвинова розсекретила рецепт ідеального штолена

Найсмачніший десерт на Різдво: "Мастер Шеф" Литвинова розсекретила рецепт ідеального штолена

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати найсмачніший штолен.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере сухофрукти: 100 г родзинок, 100 г кураги, 100 г вʼяленої журавлини та 100 г вʼяленої вишні. За два-три дні до приготування штоленів добре промиваємо сухофрукти, заливаємо їх 100 г рому та лишаємо настоюватися, помішуючи хоча б раз на день.

У день приготування штоленів спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова готує опару:

  • 100 г молока
  • 150 г борошна
  • 30 г свіжих дріжджів
  • 10 г цукру

Змішуємо всі інгредієнти для опари, накриваємо плівкою та лишаємо в теплому місці на 1,5-2 години.

Далі готуємо заварне тісто:

  • 30 г борошна
  • 150 г молока

Просто змішуємо холодне молоко з борошном, ставимо на плиту, доводимо до загущення та лишаємо охолоджуватися до кімнатної температури.

Основний заміс тіста:

  • опара+заварне тісто
  • 400 г просіяного борошна
  • 40 г молока
  • 5 г солі
  • 20 г ванільного цукру
  • 1 г мускатного горіху
  • 1 г кардамону
  • 1 г кориці
  • 80 г цукру
  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • цедра 1 апельсина та 1 лимона
  • суміш замочених сухофруктів
  • 100 г мигдалю

"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змішує опару, заварне тісто, борошно, молоко, цукор, сіль, ванільний цукор, спеції, масло та цедру. Вимішуємо тісто приблизно 10 хвилин, щоб воно перестало липнути до рук і добре обʼєднувалося в комок. Після цього додаємо сухофрукти, горіхи та вмішуємо їх у тісто.

Перекладаємо тісто в миску, накриваємо її харчовою плівкою та лишаємо на 2 години в теплому місці - за цей час воно підійде в 2-3 рази. Після цього "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова трохи розминає тісто та ділить його на 3 однакові частини. Можна також поділити на 6 частин – маленькі штолени будуть чудовим варіантом на подарунок.

Кожен шматочок тіста викладаємо на пергамент і руками розплющуємо в прямокутники та відправляємо їх на 8 годин або на ніч у холодильник для ферментації.

Після цього дістаємо пласти тіста з холодильника, даємо їм нагрітися до кімнатної температури та скручуємо рулети шовом доверху. Викладаємо штолени на деко та лишаємо на годину, аби вони підійшли.

"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова випікає штолени в розігрітій до 160 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою деревʼяної шпажки.

Готові штолени змащуємо розтопленим вершковим маслом або збизкуємо лікером, а зверху щедро присипаємо цукровою пудрою.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Украинцы могут платить за электроэнергию по разным тарифам: перейти на более выгодный могут не все

С солдат взимают военный сбор: не могут понять

Как приготовить цветную капусту: звезда "Мастер Шеф" поделилась рецептами вкусных салатов

В Украине уменьшилось количество новых дизельных авто

«Враг атаковал 81 ударным БПЛА»: в ВСУ раскрыли подробности ночной воздушной атаки

Пенсия в 2025 году: выплаты украинцев могут возрасти, назван приблизительный размер повышения

Мобилизация по случайному принципу: как работает новый алгоритм рассылки повесток

"Пополнение в списке уродцев": в сети высмеяли новыій памятник Сталину в России

«У врага приказ выйти к реке Оскол и не считаться с потерями»: какая ситуация на Купянском направлении

Шашлык подорожал, а свежее мясо нет: как изменились цены на свинину в октябре

Сергей Дацюк рассказал, что для Украины будет лучше, чем НАТО: «Альтернатива – это получить ядерный статус»

Количество поставщиков газа сократилось: будут ли изменения в счетах украинцев

Как улучшить память и работу мозга: эксперты поделились рабочими методами

Буковинская бригада FPV-дронами достает россиян даже «в самых глубоких норах»

На побережье Турции найден греческий театр, которому 2400 лет