Не гірше, ніж у ресторані: "Мастер Шеф" Литвинова розкрила секрети приготування пасти із соусом
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася у соціальній мережі своїм улюбленим рецептом пасти болоньєзе. Вона вдосконалювала цей рецепт у кожну свою поїздку до Італії, наголошуючи на важливості правильного способу приготування.
Інгредієнти (на 2-3 порції):
- Фарш (яловичина + свинина 50/50) – 700 г
- Цибуля – 200 г
- Морква – 250 г
- Часник – 3 зубчики
- Селера – 50 г
- Оливкова олія – 20 г
- Сухе червоне вино – 100 мл
- Томатне пюре – 330 г
- Вода – 1 л
- Орегано - 1 ч.л.
- Базилік - 1 ч.л.
- Чорний мелений перець – 1/4 ч. л.
- Паста (наприклад, пенне) – 250 г
- Пармезан (для подачі) – 2 год.
Приготування:
Наріжте або дрібно натріть цибулю, моркву, часник і селеру. У казані розігрійте оливкову олію на великому вогні. Додайте нарізані овочі та тушкуйте, помішуючи, доки не випарується вся волога, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.
Поступово додайте фарш невеликими порціями, щоб він обсмажувався, а чи не варився. Влийте червоне вино та випарюйте його на великому вогні.
"Мастер Шеф" Литвинова поділилася, потім додайте томатне пюре. Накрийте кришкою казан і тушкуйте на малому вогні 1 годину. Наприкінці додайте спеції. Відваріть пасту за вказівкою на упаковці.
Перекладіть пасту в сковороду з болоньезе соусом, додавши 100-150 мл води, в якій варилася паста.
Перемішайте, доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Подавайте пасту болоньєзе з тертим пармезаном. Залишки соусу болоньезе можна заморозити. Це допоможе заощадити час під час наступного приготування, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.