Не гірше, ніж у ресторані: "Мастер Шеф" Литвинова розкрила секрети приготування пасти із соусом

Не гірше, ніж у ресторані: "Мастер Шеф" Литвинова розкрила секрети приготування пасти із соусом

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася у соціальній мережі своїм улюбленим рецептом пасти болоньєзе. Вона вдосконалювала цей рецепт у кожну свою поїздку до Італії, наголошуючи на важливості правильного способу приготування.

Інгредієнти (на 2-3 порції):

  • Фарш (яловичина + свинина 50/50) – 700 г
  • Цибуля – 200 г
  • Морква – 250 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Селера – 50 г
  • Оливкова олія – 20 г
  • Сухе червоне вино – 100 мл
  • Томатне пюре – 330 г
  • Вода – 1 л
  • Орегано - 1 ч.л.
  • Базилік - 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/4 ч. л.
  • Паста (наприклад, пенне) – 250 г
  • Пармезан (для подачі) – 2 год.

Приготування:

Наріжте або дрібно натріть цибулю, моркву, часник і селеру. У казані розігрійте оливкову олію на великому вогні. Додайте нарізані овочі та тушкуйте, помішуючи, доки не випарується вся волога, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.

Поступово додайте фарш невеликими порціями, щоб він обсмажувався, а чи не варився. Влийте червоне вино та випарюйте його на великому вогні.

"Мастер Шеф" Литвинова поділилася, потім додайте томатне пюре. Накрийте кришкою казан і тушкуйте на малому вогні 1 годину. Наприкінці додайте спеції. Відваріть пасту за вказівкою на упаковці.

Перекладіть пасту в сковороду з болоньезе соусом, додавши 100-150 мл води, в якій варилася паста.

Перемішайте, доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Подавайте пасту болоньєзе з тертим пармезаном. Залишки соусу болоньезе можна заморозити. Це допоможе заощадити час під час наступного приготування, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов

Остановитесь с консервацией, ведь придется выкидывать: сколько можно хранить варенье, соленья и компоты

Чем обработать сад от вредителей осенью: эксперты назвали лучшие методы

Опасная бактерия живет в рыбе и "пожирает людей": женщина осталась без рук и ног после ужина

Цены на топливо изменились: сколько стоит заправить полный бак

Заливной пирог с луком и яйцом: легкий и полезный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Для чего используют кондиционер для белья и нужен ли он при стирке: мифы, в которые вы верите

"Придется повышать вдвое": украинские интернет-провайдеры готовят новые тарифы

Как подготовить грядку под чеснок осенью: правила гарантированного урожая от хозяек

Повестки будут вручать "прозрачно" – ТЦК обязали к новым правилам

500 гривен на продукты от "Ощадбанка": как получить

В Харьковской области волонтер ограбил ребенка: вместо наказания хотел на фронт

Людей предостерегли от выхода на пенсию: сразу станете старыми и больными