Не лише яскравий, а й смачний: рецепт знаменитого торта "бите скло" у новій версії
Цей торт «Бите скло» у новій версії порадує вас і ваших гостей своїм ніжним смаком та красивим зовнішнім виглядом, розповіла Юлія Віліч у Instagram.
Інгредієнти:
- Порошкове желе – 2-3 упаковки
- Вершки 20% - 600 мл
- Жирні вершки від 33% – 550 мл
- Білий шоколад – 180 г
- Цукор - 100 гр
- Ванільний цукор – 2 пакетики
- Желатин – 24 г (замочений у 150 мл холодної води)
Приготування:
Візьміть 90 г сухого порошкового желе та додайте 300 мл гарячої води. Ретельно перемішайте до розчинення. Розлийте желе у підготовлений посуд та дайте йому повністю застигнути у холодильнику.
У невеликій каструлі нагрійте 150 мл вершків разом із цукром та ванільним цукром на маленькому вогні. Перемішуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Зніміть каструлю з вогню та додайте замочений желатин та білий шоколад. Перемішуйте до однорідності.
Коли маса охолоне до теплого стану, додайте сметану і добре перемішайте. Паралельно збийте охолоджені вершки (400 мл), що залишилися, до м'яких піків. Акуратно з'єднайте їх зі сметанно-шоколадною масою, вимішуючи віночком.
Внутрішню частину кільця роз'ємного діаметром 20 см оберніть ацетатною плівкою. Поставте кільце на підкладку та відправте в морозильну камеру на півгодини. Це допоможе мусу швидко застигнути і запобігти його витіканню знизу форми.
Розділіть застигле желе на маленькі кубики. Викладіть нарізані кубики желе в форму, рівномірно розподіливши їх по всій площі.
Залийте желе сметанно-шоколадним кремом, рівномірно розподіляючи його по всій формі. Поставте торт холодильник для застигання на кілька годин, а краще на ніч.
Акуратно вийміть торт із форми, прибравши ацетатну плівку. Прикрасьте за бажанням свіжими ягодами, фруктами, горіхами або цукатами перед подачею на стіл.