Не забудьте перець: "Мастер Шеф" Володимир Ярославський дав рецепт цибульного супу з грінками
Зірка шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський Розповів, як приготувати особливий цибульний суп із хлібом. Виходить зовсім незвичайний, але такий привабливий аромат і смак у цієї страви, ділиться "Мастер Шеф".
Інгредієнти:
- 500 г очищеної цибулі
- 60 г олії
- 20 г оливкової олії
- 10 г цукру
- 750 г насиченого бульйону
- 75 г білого сухого вина (або херес)
- 1 ст. ложка коньяку
- Чорний та запашний перець
- Мускатний горіх
- Свіжий або сушений чебрець
- Хліб на заквасці
- 100 г сиру грюєр
Приготування:
Підготовка інгредієнтів:
Насичений бульйон: приготуйте насичений курячий або яловичий бульйон, додавши букет Гарні.
Цибулю наріжте соломкою.
Гострий лук:
Розігрійте олію на сковороді. Додайте нашатковану цибулю і почніть смажити на середньому вогні, ділиться "Майстер Шеф" Ярославський.
Продовжуйте смаження, помішуючи, приблизно 35-45 хвилин, поки цибуля не стане рум'яною, запашною і м'якою.
Підсмажування цибулі:
Через 20 хвилин зменшіть вогонь, підсоліть цибулю і продовжуйте помішувати, щоб уникнути підгоряння.
Приправи та ароматизація:
Додайте цукор, мелений перець, чебрець. Влийте коньяк, а потім біле вино (херес). Дайте вину випаруватися, додає "Мастер Шеф" Ярославський.
Додавання бульйону та регулювання смаку:
Влийте насичений бульйон, доведіть до смаку, додаючи сіль за потребою. Іноді додають трохи соусу Ру.
Завершальні приправи:
За бажанням, додайте щіпку мускатного горіха.
Подання:
Налийте суп у супницю, покладіть скибки хліба, посипте сиром, долийте суп майже вгору.
"Мастер Шеф" Ярославський радить, поставте супницю в духовку під верхній гриль, запікайте до рум'яної скоринки.