Неймовірно ніжна та смачна: рецепт сирної запіканки з маковою начинкою
На своїй сторінці в Instagram український кулінарний блогер Алекс Міль показав, як приготувати неймовірно смачну та ніжну сирну запіканку з маковою начинкою.
Така запіканка ідеально підійде для сніданку або солодкого перекусу.
Для приготування сирної запіканки з маковою начинкою нам знадобляться такі інгредієнти:
- сир кисломолочний (кулінар бере 5%) - 750 г
- яйця - 3 шт.
- цукор - 120 г (або замінник, можна взяти без калорій, наприклад, еритрит)
- ванільний цукор - 5 г
- борошно - 60 г
- готова макова начинка - 200 г (можна купити, а можна приготувати самостійно, наприклад, за таким рецептом)
Кисломолочний сир, яйця, цукор, ванільний цукор і борошно перебиваємо блендером до однорідної пастоподібної паси.
У форму для запікання, застелену пергаметом, викладаємо 2/3 сирної маси. Посередині робимо глибоченьку виїмку та заповнюємо її маковою начинкою, розрівнюємо, а зверху рівномірно викладаємо решту сирної маси.
Випікаємо запіканку в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-60 хвилин до легкої румʼяності зверху. Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо їй повністю охолонути, а потім нарізаємо і подаємо.
"Поєднання неймовірних смаків, та ще й погляньте, як багато маку. Гастрономічний кайф", – наголосив кулінар.