Невимовний смак: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт бананового хліба з горіхами
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала зробити м'який банановий хліб, який вразить своїм ніжним смаком та ароматом.
Інгредієнти:
- 115 г горіхів волоських
- 230 г пшеничного борошна
- 4 банана (450 г) + 1 банан
- 150 г цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. соди
- 1 ч. л. кориці
- 2 яйця
- 115 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
Приготування:
Підготовка горіхів:
Небагато підсушіть горіхи в духовці при 100 градусах. Остудіть і подрібніть, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Приготування тіста:
Збийте яйця із цукром. Додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло|мастило| і перемішайте.
Додати банани (краще попередньо подрібнити їх за допомогою блендера) і добре перемішайте.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, на борошно додайте соду, ванільний цукор, розпушувач, корицю. Просійте сухі інгредієнти та обережно перемішайте тісто.
Приготування хліба:
Викладіть тісто у форму, попередньо застелену пергаментом та змащену олією.
За бажанням, зверху покладіть один цілий банан, злегка утопивши його в тісті.
Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 55-60 хвилин. Перевірте готовність шпажкою.
Дайте хлібу трохи охолонути, потім дістаньте з форми та подавайте до столу, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.