Оригінальні картопляні гнізда з фаршем та сиром: як зробити ситний обід
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити смачну та незвичайну картопляну закуску.
Начинка з овочів та фаршу робить "картопляні гнізда" особливо насиченими, прикрасити ви можете їх на свій розсуд.
Інгредієнти:
- Картопляне пюре - близько 1 кг
- Кріп або петрушка - пучок (за смаком)
- Сіль, перець - за смаком
- Яйце - 1 шт. (якщо картопля розсипчаста)
Начинка:
- Цибулина - 1 велика
- Морква - 1 невелика
- Болгарський перець – 1 шт.
- М'ясисті томати - 2 шт.
- Фарш (будь-яке м'ясо) - 250 г
- Паприка — 1 ч. л.
- Орегано — 1 ч. л.
- Сіль, перець - за смаком
- Терта моцарелла для піци - близько 200 г
Приготування:
Змішайте картопляне пюре із зеленню, сіллю та перцем. Якщо пюре не липке, додайте яйце. Сформуйте з пюре гнізда і викладіть їх на лист з пергаментним папером. Підсушіть в розігрітій до 200 °C духовці протягом 10 хвилин.
Наріжте цибулю, моркву, болгарський перець та томати кубиками. Обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву та тушкуйте під кришкою. Коли морква стане м'якшою, додайте болгарський перець, а наприкінці – томати. Тушкуйте до випаровування зайвої рідини. Додайте спеції та фарш, тушкуйте до повної готовності м'яса.
Викладіть начинку в картопляні гнізда, посипте тертим сиром. Запікайте при 180°C близько 15 хвилин, поки сир не розплавиться.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.