Оригінально та швидко: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт корисного салату з буряка з апельсином
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала салат, який не вимагає багато часу на приготування. Це смачний, легкий і корисний салат з буряків стане в нагоді всім, вважає "Мастер Шеф" Литвинова.
Інгредієнти:
- Буряк – 200 г (попередньо варений і нарізаний кубиками)
- Апельсин – 250 г (філе)
- Чорнослив – 80 г (нарізаний скибками)
- Салатне листя – 200 г
- Мигдаль – 5 г (пластівці, підсмажені на сухій сковороді)
- Сир Фета – 80 г (за бажанням, нарізаний кубиками)
- Рослинна олія – 20 г
- Сіль – щіпка
Інструкції:
Підготовка інгредієнтів:
Буряк попередньо зваріть до готовності, потім остудіть і наріжте кубиками, додає "Мастер Шеф" Литвинова.
Філе апельсина виріжте подрібнювачем. Сік апельсина відокремте та викладіть в окрему ємність.
Якщо чорнослив не кісточковий, наріжте його скибками.
Підсмажте мигдалеві пластівці на сухій сковороді до золотистої кірки.
Сир Фета наріжте кубиками.
Приготування соусу:
У відокремлений апельсиновий сік додайте олію та дрібку солі. Добре перемішайте.
Складання салату:
У великій мисці об'єднайте кубики буряків, апельсинове філе, чорнослив, мигдальні пластівці та кубики сиру Фета. "Мастер Шеф" Литвинова також радить, додайте салатне листя.
Перед подачею обережно перемішайте.
Подання:
Подайте салат на блюді або у глибокій тарілці.
Перед подачею полийте салат апельсиново-олійним соусом.
Підказка:
Подавайте салат негайно після приготування, щоб зберегти свіжість та аромат. "Мастер Шеф" Литвинова помітила, спробуйте додати трохи свіжозмеленого чорного перцю для надання пікантності.