Побалуйте себе та близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дивовижного пирога з картоплею
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати смачний та стиглий пиріг, головна складова якого - картопля. Разом із овочами та приправами такий пиріг буде дуже ніжним, а готувати його одне задоволення.
Інгредієнти:
Для тесту:
- 100 г кефіру
- 100 г сметани
- 1 яйце
- 50 г олії
- 400 г борошна
- 1 ч.л рік
Для начинки:
- 600 г картоплі
- 20 г олії гхі (або звичайної олії)
- 80 г болгарського перцю
- 200 г цибулі
- 100 г бекону
- 1 ч.л рік
- Чорний перець за смаком
- Кунжут для присипки
Інструкції:
Приготування тіста: У мисці змішайте кефір, сметану та яйце. Додайте олію, борошно та сіль. Замісіть тісто та залиште його на 20 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Зваріть картоплю до готовності. Наріжте цибулю кубиками і тушкуйте під кришкою з водою і маслом до карамелізації. Потім додайте нарізаний перець і тушкуйте ще 10 хвилин.
Складання пирога: "Мастер Шеф" Литвинова додає, розкотіть тісто між двома листами пергаменту до розміру форми для випічки. Викладіть картоплю по колу, потім бекон, потім перець.
Завершення збирання: Зробіть кілька надрізів по центру тесту, не доходячи до начинки. Потім закріпіть гострий шматочок тіста до краю та присипте кунжутом.
Випікання: Поставте банку в центр пирога, щоб тісто не розкривалося при випіканні. Випікайте за 180 градусів 30–35 хвилин, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.