Повітряні та солодкі: рецепт смачних сирних булочок у духовці
Ці пухкі, ароматні сирні булочки приготуються всього за 30 хвилин, ідеально підійдуть до чаю або кави, про що розповіла відомий кулінар та фудблогер Anny cooking .
Інгредієнти на 12 булочок:
- 2 яйця
- 50 г цукру
- Ваніль за смаком
- 250 г кисломолочного сиру
- 250 г борошна
- 8 г розпушувача
- 20 г розтопленого вершкового масла
- 1 жовток та 1 столова ложка молока для змащення
У великій мисці збийте яйця з цукром та ваніллю до утворення однорідної маси. Додайте кисломолочний сир і ретельно перемішайте.
Просійте борошно разом з розпушувачем і поступово додайте в яєчно-сирну суміш, продовжуючи перемішувати. Влийте розтоплене вершкове масло і знову ретельно перемішайте тісто до однорідності.
Розділіть тісто на 12 рівних частин. Скачайте кожну частину в кульку і викладіть на лист, застелений пергаментним папером. В окремій маленькій мисці змішайте жовток із ложкою молока.
Змастіть поверхню кожної булочки отриманою сумішшю за допомогою пензлика. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте булочки близько 25 хвилин.